ÜDS çilesinin Ankara'da nasıl yaşandığına dair bir anı

Haber Giriş : 26 Aralık 2004 01:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum yazan: Ankara
Çalıştığı Kurum: Sağlık Bakanlığı

ÜDS'nin Ankara dışında yapılıp yapılmaması ile ilgili haberinizi okudum.

Ben yaklaşık 2 yıldan beri bu sınava katılıyorum. Sınavın sadece Ankara'da yapılmasının mantığını (eğer varsa) anlayabilmiş değilim.

Eğer gazete muhabirleri bu konuyla ilgilenerek ÜDS dönemlerinde otogar ve tren istasyonlarına gitseler insanların çektikleri rezillikleri görürler.

2002 aralık ÜDS'ye gitmek için 4 Eylül Mavi trenine binen onlarca insan 20 saatlik yolculuk ve 4 saatlik rötar sonrası sınava giremeyerek gerisin geriye döndüler. Peki sınava girememenin sorumluları kim. Vaktinde varabilmek için birkaç gün önceden Ankara yollarına düşmeyen sınavzedeler mi, rötar yapan tren mi yoksa aralıkta yağan kar'ı mı suçlamalımıyız!!

2004 aralık ÜDS'ye ODTÜ'de girdim. Başbakanlığın önündeki ODTÜ dolmuşları durağını görmeliydiniz. -15 derece soğukta yüzlerce insan dolmuş kuyruğunda, ama ortada dolmuş yok. 5-10 dakika arayla bir veya iki dolmuş geliyor, kuyruk sırası ise giderek uzuyor. Erken geldiğim için şanslıydım ve sınava yetiştim. Ama inanıyorumki o sırada bekleyen birçok insan bu sınava yetişememiştir.

Uzatmamak için ÜDS için Ankara ve yollarında yaşadığım sıkıntıları (otellerde yer bulamamak vs..) kısa kesiyorum.

Sonuç olarak ÜDS ve TUS gibi birçok sınavın sadece Ankara'da yapılmasının makul hiç bir sebebi olduğuna inanmıyorum. Tüm iller de olmayabilir ama en azından 5-6 ilde (örneğin Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, İstanbul, Adana, İzmir) yapılabilir ve insanlarda kendilerine en uygun merkezde sınava girebilirler.

Bu konuda yüzlerce insanın sınav yollarında ve Ankara'da yaşadıkları hatıraları vardır.

Bununla ilgili bir sayfa açarsanız yüzlerce dertli insan bulacığızdan eminim. Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekür ediyorum.


ÜDS'ye ilişkin görüş alış verişi için Forum bölümü Akademik Personel kategorisini kullanabilirsiniz.

Forumda bir öneri veya sonuç oluşması halinde konu, memurlar.net'te ayrıntılı olarak ele alınabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber