Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlçe Şube Müdürlükleri için 91 kişilik yönetici ataması yapıldı.

Haber Giriş : 20 Haziran 2003 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlçe Şube Müdürlükleri için 91 kişilik yönetici ataması yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Değerlendirme Görevde Yükselme ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, doğrultusunda taşra teşkilatında yönetici ihtiyacını karşılamak amacıyla 91 şube müdürü atadı. Atamalar öncesinde 2000 yılında yapılan yönetici seçme sınavı sonuçları ve görev öncesi eğitime katılarak sınavda başarılı olan potansiyel şube müdürleri arasından yapılırken, adaylara daha önce yayınlanan genelge ile duyuruları yapılarak müracaatları alınmıştı.

09.04.2003 tarihli yayınlanan genelge doğrultusunda, atanmak istedikleri yerlere ilişkin başvuruları alınan şube müdürü adaylara, Devlet Memurluğu Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına ilişkin Yönetmeliğe göre ilk defa yönetim görevine 5 ve 6. hizmet bölgesindeki illerde başlanılma şartı yer aldığından dolayı bu bölgelerdeki açık ilçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü kadroları ilen edildiği kaydedildi. Başvuruda bulunan şube müdürleri adaylarının atamalarında puan üstünlüğü, tercihler ve hizmet puanları esas alındı. Bakanlık tarafından 91 şube müdürlüğü ataması yapılan adayların yönetmelikten sağlanan müktesep haklarının korunduğu belirtildi.

Şube Müdürlüğü atamaları yapılan ilçelerin bağlı olduğu iller şöyle: "Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber