Masum Türker adaylığını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Eski bakanlardan DSP Parti Meclisi üyesi Masum Türker, partisinin 17 Mayıs Pazar günü yapılacak olağanüstü kurultayında genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

Türker, Gazeteciler Cemiyeti'nde bazı milletvekilleri ve parti örgütlerinden temsilcilerin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, "Demokratik Sol Parti'nin bugüne kadar 24 yıl içinde oluşturduğu demokratik sol kültürün, tekrar demokratik sol iktidara yürüyecek bir olgu içinde çalışmalarını sürdürmek ve bu konuda birlikte organize etmek üzere genel başkanlığa aday oldum" dedi.

Gazetecilerin, "Arkanızda kaç kişi var?" sorusuna verdiği yanıtta Türker, basın toplantısında Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kırıkkale, Kastamonu, Zonguldak, Uşak gibi bir çok il örgütünden temsilciler bulunduğunu belirtti ve "Bu saate kadar, adaylığımı açıklayana kadar, hiç kimseden icazet almadım" diye konuştu.

"Zeki Sezer ve Rahşan Ecevit ile görüş alışverişiniz oldu mu?" sorusuna karşılık da Türker, Sezer'in tekrar aday olmaması halinde aday olacağını açıkladığını hatırlattı ve adaylığıyla ilgili kararı üzerine Sezer'in kendisini arayarak başarı dilediğini ilettiğini söyledi.

Rahşan Ecevit'in ise DSP'nin kurucu genel başkanı olduğunu, kendisine siyaseten değer verdiğini kaydeden Türker, "Kendileri şu anda bir aday çıkartmışlardır. Bu vesileyle çıkardıkları adaya başarılar diliyorum. Dolayısıyla taraftır. Bu konuda kendisine artık herhangi bir şey danışmam söz konusu olmaz. Ben kendimi örgüte emanet ettim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber