Vali'den muhasebe müdürü hakkında açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Rize Valiliği, Rize Defterdarlığı Muhasebe Müdür Yardımcısı Mustafa Akyüz'ün, bir Hazine arazisi satışında devletin zarara uğratılacağı yönündeki iddialarını yalanladı.

Valilikten dün yapılan açıklamada, Rize Defterdarlığı Muhasebe Müdür Yardımcısı Akyüz'ün makamında yaptığı basın açıklamasında İyidere İlçe Mal Müdürü iken Hazine'ye ait arsanın düşük bedelle satılmak istendiğini iddia ettiği hatırlatıldı. Akyüz'ün, buna engel olmaya çalıştığı için sürgün edildiğini öne sürdüğü de kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: ?Adı geçen kişinin, daha önce de benzer konularda çeşitli makamlara başvurular yaptığı belirlendi. Bunun üzerine konu incelenmiş ve gerçekle ilgisinin olmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle, yersiz isnat ve iddialarından dolayı ilgili hakkında inceleme başlatılmıştır. Rize merkeze tayininin ise kendi isteği üzerine yapıldığı, mevzuata aykırı şekilde basına yaptığı açıklama nedeniyle de hakkında yeni bir inceleme başlatıldığı kamuoyuna duyurulur.?

Önceki gün bir basın toplantısı yapan Akyüz, İyidere'de 7 bin 729 metrekare Hazine arazisinin satışında devletin 550 bin TL zarara uğratılacağını iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber