Denklik puanı 50'ye düştü

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 21:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BETÜL KOTAN

ANKARA - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurtdışından alınan diplomalara denklik için Türkiye'de yapılan seviye tespit sınavında alınması gereken 60 baraj puanını 50'ye düşürdü.

?Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği'nde, yapılan değişiklik dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte ?lisans eğitimi düzeyi ve içeriği konusunda tereddüt olduğunda' YÖK'ün belirlediği seviye tespit sınavında başarılı olmak için alınması gereken baraj puanları düşürüldü. Daha önce iki aşamalı olarak uygulanan sınav, tek aşamaya indirilirken, başarılı olunabilmesi için gereken 60 baraj puanı da 50'ye indirildi.

Söz konusu yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklikle de öğretmenlik alanında alınan diplomaların değerlendirilmesinde yeni bir uygulamaya gidildi. Yeni düzenlemeyle alan bilgisi yeterli görülen ancak öğretmenlik formasyon eğitimi üzerinde tereddüt bulunan diplomalar için, öğretmenlik meslek bilgisi alanında yapılan seviye tespit sınavı sonucunda başarılı olabilmek için gereken puan, 70'den 50'ye düşürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber