Genelkurmay: Korucuların sorumlu gösterilmesi yanlış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "Mardin'in Bilge köyünde meydana gelen olay tam bir vahşet olup hiçbir insani değerle izah edilmesi mümkün değildir" dedi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Mardin'deki silahlı saldırıyı hatırlatarak, "koruculuk sistemine ilişkin tartışmaları Genelkurmay Başkanlığının nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine Tuğgeneral Gürak, şunları kaydetti:

"Mardin'in Bilge köyünde meydana gelen olay tam bir vahşet olup, hiçbir insani değerle izah edilmesi mümkün değildir. Konu yargıya intikal etmiştir. Yargının bu insanlık dışı olayın faillerini bularak cezalandıracağına inanıyoruz.

Ancak, buradaki olayla koruculuk kurumu arasında bir bağ kurularak, korucuların kurumsal olarak ve bir bütün olarak sorumlu gösterilmeye çalışılmasını ön yargılı ve yanlış bir uygulama olarak değerlendiriyoruz."

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ABD'ye bir ziyaretinin olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, "Genelkurmay Başkanımızın ABD ziyareti söz konusudur. Bu ziyaretle ilgili programla ilgili çalışmalar devam etmektedir" yanıtını verdi.

Ziyaretin tarihinin belli olmadığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, gazetecilerin soruları üzerine ziyaretin resmi bir ziyaret olduğunu belirtti.

-"Büyükanıt'ın görüşleri kişisel"

Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın açıklamalarına ve dinlenilme iddialarına ilişkin sorular üzerine Tuğgeneral Gürak, şunları kaydetti:

"TSK'dan emekli olmuş personelin kamuoyuna yansıyan görüş ve düşünceleri, tamamen o görüşleri ifade eden kişilerin görüşleri olup o görüşler üzerinde bizim bir değerlendirme yapmamız doğru değildir.

TSK, görev ve sorumluluk alanı kapsamında ve kendisine verilen yasal sınırlar içerisinde çalışmalarını ve ilişkilerini yürütmekte ve olabilecek görüş ve önerilerini de ilgili makamlara iletmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber