'Muğla'da büyük bir deprem olacak' iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Muğla'da büyük bir deprem olacak"

Türk Kızılay Derneği Genel Başkan Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Muğla'nın her tarafının sallandığını ifade ederek, "Türkiye'de başka böyle bir bölge yok. Zamanını bilmemekle birlikte büyük bir deprem bekleniyor" dedi.

Türk Kızılay Derneği Genel Başkanlığı tarafından Toplum Liderlerinin Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Muğla İl ve İlçe Müftülüklerine yönelik "Afet Zararlarını Azaltma Programı" konulu eğitim semineri verildi.

Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Toplantı salonunda düzenlenen seminere Türk Kızılayı Genel Başkan Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Muğla Vali Yardımcısı Hulusi Kaya, Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu, Belediye Başkanı Yardımcısı Selahattin Sapmaz, İl ve İlçe Müftüleri ve Vaizler katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Kandilli Rasathanesinden aldığı verilere göre Muğla'nın her tarafının sallandığını, Türkiye'de Muğla'nın dışında böyle bir bölgenin olmadığını kaydetti. Işıkara, "Muğla"da o kadar çok deprem oluyor ki, bunların çoğunu sizler hissetmiyorsunuz. Bilim dünyasında küçük küçük depremlerin kümeleştiği yerin bir büyük depremin yeri olarak düşünülür. Ama; şu gördüğünüz manzara Muğla'nın gerçeği. Muğla'daki insanımız ilçelerde dahil depremden korunman tek ve vazgeçilmez yolu olan güvenli yapıdan vazgeçmeyecek. 1957'de meydana gelen Fethiye depremini ele alırsak 7'nin üzerinde oluyor, potansiyel bir deprem tehlikesi var ama zamanını söylememiz mümkün değil"ifadelerini kullandı.

Konuşmasında sık sık Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerden bazılarını okuyarak işin ehline verilmesini ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Işıkara, camilerin de dernekler tarafından değil, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Depremin, Allah'ın gazabı da takdiri de olmadığını belirten Işıkara, "Bu dünyanın yaratılışında var. Dolayısıyla Cuma günleri deprem konusunda camilere vaiz vermeye gidiyorum. Depremden korunma bilincini cemaatle paylaşıyorum. Onlara söylediğim şey şu Allah'ın gazabı değildir, çünkü Allah çok merhametlidir, çok bağışlayandır. Ama bir ders olarak görüyorum. Ne diyor, önce tedbirini al, sonra tevekkül et. Bakara süresinde geçen bir ayetten işi ehline ver diyor. İşi ehline ver dediğin zaman, zemin etüdünü yer bilimci yapsın, mimari projeyi mimar yapsın, inşaatı kim yapsın, inşaat mühendisi yapsın. Ama biz ne yapıyoruz, özellikle yerel seçimlerden önce inanılmaz bir kaçak yapı furyası başlıyor ve de bunu seçimden sonra gidip yıkıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber