Yönetici atamada çözümsüzlükten beslenilmemeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2009 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Eğitim Sendikası yaptığı açıklamada, Bakan Çubukçu'dan tarafları tatmin edecek bir çözüm istediğini belirtti.

Her yayınlandığında iptal edilen yönetici atamaları yönetmeliğinin yeniden hazırlanmasında, sendikaların ve bakanlığın birlikte çalışması gerektiğine inandıklarını belirten sendika yönetimi "Komisyonun tam mutabakat sağlanıncaya kadar çalışması karara bağlanmalıdır. Bu durumda atama mağduru eğitimcileri temsil eden tarafların sızlanmasına ve mahkemeleşmesine olanak kalmayacaktır." dedi.

Yönetmelik iptalinden en çok zarar görenin bakanlık ya da sendikalar değil, öğretmenler olduğunun belirtildiği açıklamada "Tarafların çözümsüzlükten beslenmesi yerine, çözüm üretme konusunda samimi olmaları gerektiğine inanıyoruz." denildi.

Anadolu Eğitim Sendikası açıklamasında "Kabine değişikliği sonrasında sendikalarca yayınlanan tasarı önerilerinin temelde birbirine benzediği bir gerçektir. ?Benim teklifim?, ?benim yönetmeliğim? ısrarından vazgeçilmesi durumunda bakanlık üzerinde etkili olunabilir. Bu ilk adım atılabilirse, teori ve pratikte benzeşen yapıları bir üst çatı altında çalıştırmak da mümkün olabilecektir. İç işleyişte bağımsız, eylem sahasında birlikte hareket edebilen sendikalar, parçalanmış kitleye birlikte olma gücünü kazandıracaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber