?Cahil Bakan' duruşması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2009 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a önce ?Cahil Bakan', ardından ?Zır cahil' diyen Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut'un yargılandığı hakaret davasının 2'nci duruşması, 12 Mayıs'ta Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

İlk duruşmaya Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olduğu için katılamayan Karabulut, ?İkinci duruşmada Sayın Bakana hakaret etmediğimi, yalnızca bir gerçeğin altını çizdiğimi ispatlayacağım? dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Ergenekon soruşturmasının ilk dalgasında gözaltına alınan ve 11 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut aleyhine açtığı hakaret davasının 2'nci duruşması, 12 Mayıs tarihinde Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Günay'a ?Zır cahil' dediği için yargılanacak olan Karabulut, ilk duruşmaya tutuklu olduğu için katılamamıştı.

Bakan Günay'a ?Kürklü Noel Baba, Coca-Cola'nın yarattığı imaj. Noel Baba'ya mayo, şort giydirip sörf yaptıralım' sözleri üzerine ?cahil' dediğini hatırlatan Karabulut şunları söyledi:

?Cahil Bakan beyanatımın ardından Günay beni arayarak sözümü tekzip etmemi istemişti. Fakat ben ikinci açıklamamda Bakanın cahil değil, zır cahil olduğunu dile getirmiştim. Bunun üzerine Günay, şahsım adına hakaret davası açtı. İlk duruşmaya Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olduğum için katılamadım. İkinci duruşmada ise mahkeme huzurunda Sayın Bakana hakaret etmediğimi, yalnızca bir gerçeğin altını çizdiğimi ispatlayacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber