Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bakanlar Kurulu toplandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilen toplantı saat 12.20'de başladı.


Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Ankara - Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan toplantı 5 saat 20 dakika sürdü.


İşte Bakanlar Kurulu'nda görüşülen konular

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan toplantı 5 saat 20 dakika sürdü.

Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, açıklama yaptı. İşte Cemil Çiçek'in açıklamalarından notlar:

Çiçek Avrupa Birliği ile ilişkiler AB Genel Sekreterliği'nin yapısı değiştiriliyor. AB ile müzakereler 33 başlıktan oluşan bir yapılanm.a Bunun mevcut yapısı yeterli olmadığı için yeni Genel Sekreterlik teşkilat yasasında acilen bir değişiklik söz konusu ve 18 maddeden müteşekkil kanun değişikliği bakanlar kurulunda imzaya açıldı.

Avrupa Birliği müzakere süreci ile ilgili Bakan Egemen Bağış gelişmeler hakkında bilgi vermiştir. Hafta sonu toplantılara katılan bakanlar genel izlenimlerini bakanlar kuruluna sunmuşlardır.

Bakanlar Kurulu'nda Mardin konusu gündeme gelmedi. Olay meydana gelir gelmez 3 bakan bölgeye gitmişlerdir. Olayla ilgili süreç devam ediyor. Olay yeri incelemeler suçta kullanılan mermiler incelemesi sürüyor. Üzücü olay sebebi ile mağdur olan aileler çocuklar var. İlgili bakan arkadaş ve Mardin Valiliği çalışmasını sürdürüyor. Koruculuk müesesesi Türkiye'nin ihtiyacından kaynaklanmıştır. Zamanında ilgili birimlerin değerlendirmeleri sonucu bu müesese çıkmıştır. Bugüne kadar kamu düzeninin sağlanmasında burada bulunan arkadaşlar görev yapmışlardır. İçlerinde yanlış yapanlar vardır olabilir. Tepkisel bir değerlendirme yerine etraflıca bir değerlendirme yapılması gerekir. Bu kişilere ihtiyacın devam ettiği kanatini sürdürüyoruz.

Af tartışmaları tamamen bizim dışımızda cereyan etmiştir. Bizden kaynaklanmayan bir tartışma ile ilgili biz gündem maddesi tespit etmiyoruz.

Anayasa değişikliği konusu bir hükümet meselesi olmadığını söylüyoruz. Hükümetler anayasa değişikliğini gündemlerine almazlar. Bunlar Anayasada bellidir. Dün yapılan bir yıllık yargı toplantısında bazı konularda anaya değişikliği talebi dile geldi. Demek ki Türkiye'nin anayasa değişikliğine ihtiyacı var. Biz 2004 yılında bunu gördük ve bazı çalışmalar yaptık. Her ortamda anayasa değişikliğine vurgu yapılıyor. Bunu gerçekleştirmek isteyenlerin görüşlerini ortaya koyması lazım. Ak Parti olarak biz anayasa değişikliğine varız. Tartışmanın içine girmiyoruz. Ak parti bunu telafuz ettiği zaman Ak Parti'nin olduğunu düşünüyorlar. Siz getirin deyince de susuyorlar. Getirince başka getirmeyince başka anlaşılıyor. Katılımcı bir şekilde bunu yapmalıyız. Milletimize standartları yüksek bir anayasayı armağan etmek. Ama değişmez maddeler dışındaki değişiklikleri yapmak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber