Yanlış tedavi uygulandığı iddia edilen çocuk yoğun bakımdan çıkamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 15:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, yanlış tedavi edildiği iddia edilen ve 26 gündür hastenelerde yaşam mücadelesi veren 14 yaşındaki Sevecen Ercan PolıÜüat, tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak daha önce Polat'ın tedavi gördüğü Orhangazi Devlet Hastanesi, yargı yolu açık olmak üzere soruşturma başlatmıştı.

Kızının tedevi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde günlerdir müjdeli bir haber bekleyen acılı anne anne Sibel Polat, kızının cansız bedenini bugün hastaneden teslim alıd. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan anne Polat, "Bir anne olarak hayattaki en büyük acıyı yaşadım. Kızımı tedavi eden doktor ultrason sonucunda apandisit iltihabı olduğunu, ameliyat gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine ameliyat yapıldı ve bize iyi geçtiği bildirildi. Doktor, kızımı belli bir süre müşahade altında tuttuktan sonra taburcu etti. Bir süre sonra kızım aniden rahatsızlandı. Yeniden hastanenin acil servisine götürdük. Acil servis doktorları durumun ciddi olduğunu belirterek, operasyonu gerçekleştiren M.S'ye ulaşmaya çalıştı. Ancak bu mümkün olmayınca kızımızı Yalova Devlet Hastanesi'ne götürdük. Yalova Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenede, ameliyat sırasında kalın bağırsağın zarar gördüğünü öğrendik. Ardından, apandisit ameliyatında kalın bağırsağın yırtıldığını ve kana karışan dışkının ameliyat edilen bölgenin enfeksiyon kapmasına neden olduğu söylendi. Sonunda kızımı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdik. 14 gündür burada tedavi görüyordu. Dün Anneler Günü'nde müjdeli bir haber beklerken ölüm haberi dünyamızı başımıza yıktı." dedi.

Öte yandan Orhangazi İlçe Devlet Hastanesi yetkilileri, iddialarla ilgili en üst düzeyde, yargılama yolunu açabilecek şekilde soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yetkililer, "Hasta, üç ayrı hastanede tedavi görmüş. Soruşturma kapsamında kimin hatalı olup olmadığı açıkça ortaya çıkacaktır. Hastaya şu anda 'Septis' teşhisi konulmuştur. Soruşturma sonrası ihmali tespit edilenler yargılanabilecek." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber