Korsan CD çetesine sızan polis memuru 29 kişiyi yakalattı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜVENLİK ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce İstanbul'da korsan ürün satan kişilere yönelik telefon ve fiziki takip başlattı. Tespitlere göre elebaşı Mehmet B., bir internet sitesi kurdu. Türkiye'de korsan ürün kopyalayarak piyasaya süren kişiler, aldıkları referansla siteye üye oldu. Üyelere kod ve şifre verildi. Korsancılar, site üzerinden sipariş verdi. Siparişler kurye ve kargoyla adreslere gönderildi. Korsan ürünlerin "master"larını alan korsancılar, seri kopyalama yaparak CD'leri piyasaya sürdüler. Polis, korsancıları belirlemek için çeteye sızdı. Dört ay çetede çalışan ajan polis, çözdüğü kod isimleri operasyon ekibine iletti. İstanbul'un da aralarında bulunduğu 17 ilde 83 adrese "e-korsan" adı verilen eş zamanlı operasyon düzenlendi. 8 milyon 500 bin korsan ürün ele geçti. Ele geçen 5 bin CD'nin çocuk istismarı özellikleri taşıdığı belirtildi.

Üniversiteli kadro

Mehmet B., sipariş sorumlusu Yasemin Ç., yabancı filmleri çeviren ve 6 yabancı dil bilen üniversite öğrencisi Buğra T., 3 dil bilen yeminli tercüman Deniz İ., sitenin web tasarımcısı Hakan B. ve site yöneticisi Çağrı Ç.'nin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Elebaşı Mehmet B.'nin aylık gelirinin 50 bin lira olduğu, Boğaz'da tripleks villasının bulunduğu ileri sürüldü.

Cerrah, sanatçılara küstü

Meslek birliklerinin avukatları, operasyon sırasında yapılacak basın açıklamasına sanatçıları davet edeceklerini söyledi. Ancak MESAM Başkanı Ali Rıza Binboğa ve oyuncu Şafak Sezer dışında açıklamaya gelen olmadı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah bu duruma tepki göstererek, açıklamaya katılmadı.

29 gözaltı

Operasyonda 100 milyon 750 bin lira değerinde korsan ürün ele geçirildi. Operasyonla ilgili açıklamayı Şafak Sezer yaptı.

Filmini 3 dakikada kopyaladı

KÜRSÜYE çıkan Şafak Sezer, "Filmimizin korsanı çıktığı zaman hepimiz kahroluyoruz. Daha onurlu şekilde yaşayıp daha onurlu para kazansınlar" dedi. Sezer açıklamaya katılmayan sanatçılara da "Polis beş yıldızlı bir iş yaptı ama sanatçılardan istediği desteği göremedi. Meclis'e yürüyeceklerine buraya yürüselerdi" sözleriyle tepki gösterdi. Ali Rıza Binboğa da sanatçıların korsan yüzünden beste yapamaz hale geldiğinden yakındı. Şafak Sezer, kopyalama yapılan bir bilgisayarın başına geçti. Sezer, başrol oynadığı "Kutsal Damacana" filminin 11 kopyasını 3 dakikada yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber