AB Genel Sekreterliği yeniden yapılanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AB Genel Sekreterliği'nin müzakereler için yeterli olmadığını bu nedenle teşkilat yapısında ciddi bir değişiklik yapılacağını söyledi.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AB ile müzakerelerin daha etkin ve derin şekilde sürdürülmesi için AB Genel Sekreterliği'nde acilen bir değişikliliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, Kanun'un geçici maddeleri hariç, yaklaşık 17-18 maddesinde yapılacak değişikliğe ilişkin kanun tasarısını Bakanlar Kurulu'nda imzaya açtıklarını bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Genel Sekreterliğin bu yapısıyla müzakereleri istenilen şekilde sürdürmenin ciddi zorluklar içerdiğini söyleyen Çiçek, ?Onun için bir kısım yeni birimlerin, yeni başkanlıkların kurulması icap ediyor. Yeni başkanlıklar kurulurken, bu süreci en iyi şekilde sürdürürken görev alanlarının da net olarak belirlenmesinde sayısız fayda var. Mevcut teşkilat yapısı yeterli olmadığı için yeni yapılanmaya gidiliyor, yeni başkanlıklar kuruluyor. Bu aynı zamanda Türkiye'nin, AB'ye uyumu bakımından önemli değişiklik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber