Mide ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldı, rahminden 5.5 kilo ur çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUSTAFA KUŞEN

Mide ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldı, rahminden 5.5 kilo ur çıktı (

AFYONKARAHİSAR- Afyonkarahisar'da mide ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden bir kadının rahminden 5 kilo 500 gram ur (Miyom) çıktı.

Mide ve karın ağrısı rahatsızlığından dolayı daha önce gittiği hastanelerde teşhis konulamayan Semra Varyol (50), rahatsızlığının şiddeti artınca Özel Fuar Hastanesi kaldırıldı. Yapılan muayene, tetkik ve tahliller sonucunda Varyol'un rahminde büyük bir ur olduğu tespit edildi.

Kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Hasan Şahiner, Op. Dr. Cem Dilmen ve ekibiyle 2 saat süren başarılı bir ameliyat sonunda Semra Varyol'un rahmindeki 5.5 kilogramlık uru aldı.

Rahminde ur olduğunu bu güne kadar bilmediğini dile getiren Varyol, 5 yıldır bu rahatsızlığı çektiğini söylüyor.

Daha bir çok kez hastaneye gittiğini, ancak ur olduğu teşhisinin konmadığını dile getiren Varyol, bu zamana kadar ilaç tedavisi gördüğünü ama bir sonuç alamadığını belirtiyor.

Son zamanlarda ağrısının iyice artması üzerine birde özel hastaneye gitme kararı aldıklarını anlatan Varyol, "Rahmimde ur olduğu öğrenince çok şaşırdım. Doktorlar başarılı bir ameliyat ile beni bu dertten kurtardılar. Artık mide ve karnımdaki ağrılardan kurtuldum. Vücudumdan büyük bir ağırlık eksildi. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Allah razı olsun." dedi.

Kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Hasan Şahiner de zor ve başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gecikme yüzünden rahimdeki urun bu kadar büyüdüğünü dile getiren Op. Dr. Şahiner, bu tür vakalarda erken teşhis çok önemli olduğunu vurguluyor.

Ur'un çok büyümesi nedeniyle rahmi de almak zorunda kaldıklarını aktaran Şahiner, başarılı bir operasyon gerçekleştirdikleri için Semra Varyol'un eski sağlığına kavuşacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber