SSK memurunun daktilo hatası yüzünden 7 aydır maaş alamıyor

Haber Giriş : 27 Aralık 2004 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta, 6 saatte bir diyalize giren SSK emeklisi, SSK'da görevli bir memurun daktilo hatası yüzünden 7 aydır maaş alamıyor.

Özel bir şirkette çalıştığı sırada şeker hastalığına yakalandığını, ardından böbrek yetmezliği çektiğini söyleyen Hacı Ömer Hiçyılmaz, 1999 yılında SSK Gaziantep Hastanesi'ne başvurarak malulen emekli olup maaşa bağlandığını ifade etti. Prosedür gereği kontrol için kendisinden yeniden rapor istendiğini anlatan Hiçyılmaz, "O tarihe kadar hastalığım çok fazla ilerlememişti. SSK Adana Hastanesi'ne giderek rapor aldım. Emekli maaşımı almaya devam ediyordum. Ancak gün geçtikte hastalığım ilerledi. Şu anda 6 saatte bir perton diyaliz uyguluyorum. Yürüyemiyorum, evde çocuklarım ve eşimin yardımı ile ayakta durabiliyorum. Bir de benden Ankara'ya gidip rapor almam isteniyor. Ankara Kahramanmaraş'a otobüsle 10 saat sürüyor. Özel araçla gidecek maddi imkanım yok. 6 saatte bir diyalize girmesem hemen fenalaşıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Kahramanmaraş'tan aldığı sağlık raporunda bir memurun daktilo hatası yüzünden başına böyle bir olayın geldiğini söyleyen Hiçyılmaz, gözyaşlarına boğularak, "Merdivenlerden aşağıya inemeyen bir hasta, Ankara'ya gidip nasıl rapor alır?" dedi. 7 ay önce eşini emekli maaşını almaya gönderdiğinde şok haberle karşılaştıklarını dile getiren Hiçyılmaz, "Temmuz 2004 tarihinden bu yana eşin dostun desteğiyle ayaktayız.

Okula giden iki çocuğum var. Bayram geçti, onlara harçlık veremedim. Eve alacak ekmek paramız dahi yok. Hastalıkla mücadele ederken bir de başımıza bu iş geldi. Adeta yıkıldım. Ne yapacağımı bilemiyorum, yetkililerin sesimi duymasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, hukukun kendisi için de işlemesini beklediğini sözlerine ekledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber