Özcan: Kürt dili merkezi talebini onayladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2009 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "İstanbul Üniversitesinden Kürt Dili Araştırma Merkezi kurma talebi geldi. Biz de onayladık" dedi.

Özcan, bir gazetecinin Kürt Dili Araştırma Merkezi kurulması talebine yönelik sorusu üzerine şunları söyledi:

"İstanbul Üniversitesinden Kürt Dili Araştırma Merkezi kurma talebi geldi. Biz de onayladık. Onlar ne kadar sürede bu merkezi kurar ve elemanları ne kadar sürede yerleştirir, onu bilmiyorum. Bize talep geldi ve YÖK toplantısında bu taleplerini kabul edip, İstanbul Üniversitesine ilettik."

PYÖK Başkanı Özcan, Karabük Üniversitesinde düzenlenen "5. Uluslararası İleri Teknoloji Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, öğretim üyelerine yönelik performansa dayalı ödüllendirme sistemi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Öğretim üyelerinin özlük haklarında iyileştirme yapmanın kriz ortamında zor olabileceğine dikkati çeken Özcan, "İnsan bazen Başbakan'dan böyle bir iyileştirmeyi istemekte bile utanıyor, çekiniyor. Gerçekten bir kriz var. Bu da tüm kesimleri etkiliyor" dedi.

Özcan, mesleki ve teknik eğitimin yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaları bitirip Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber