İlköğretim öğrencisi müdür yardımcısını bıçakladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 10:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Adana'da bir ilköğretim öğrencisi, kendisini küfür etmemesi için uyaran müdür yardımcısını okulun bahçesinde bıçakla yaraladı.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi'ndeki Şükran Çobanoğlu İlköğretim Okulu 7-E sınıfında okuyan F.P (15), müdür yardımcısı Mehmet Arıcan'ı okul bahçesinde öğrencilerin gözü önünde bıçakla şakağından yaralayarak hastanelik etti. Arıcan, öğretmen arkadaşları tarafından ilk önce mahallede bulunan sağlık ocağına, oradan da Adana Numune Hastanesi'ne götürüldü. Sol gözünün yanında bıçak darbesi olan Arıcan'a hastanede 12 dikiş atılarak, 10 gün rapor verildi. Polis tarafından gözaltına alınan F.P. ise, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Müdür Yardımcısı Mehmet Arıcan, olay günü saat 12.00 sıralarında odasında bulunduğu sırada dışarıdan küfür sesleri gelmesi üzerine okul bahçesine çıktığını ve kimin küfür ettiğini öğrenmeye çalıştığını belirterek, "Öğrenciler F.P.'nin küfür ettiğini söyledi. Ben de F.'ye 'Yanıma gel yavrum, neden küfür ediyorsun' dedim. Bana 'Senin de ananı avradını' diyerek küfür etti. Ben tekrar 'Küfür etme yavrum terbiyeli konuş, gel ne derdin varsa konuşalım' dedim. Bu kez 'Ne var lan' diyerek belinden bıçak

çıkartıp üzerime gelmeye başladı. Ben kaçmak istedim ama arkamdan bıçaklar diye kendine karşı koymak istedim. Kolunu tutmaya çalışırken sıçrayarak sol gözümün yanına bıçağı batırdı. Ondan sonra beni sağlık ocağına götürdüler, gerisini hatırlamıyorum" dedi.

Doktordan 10 gün rapor alarak evinde dinlenen Arıcan, 31 yıl öğretmenlik, 10 yıldır da idarecilik yaptığını, hiçbir öğrencisine tek bir tokat ya da kötü söz söylemediğini anlatarak, "Öğrencilerime hep sevgiyle yaklaştım. Onlara bir arkadaş olup hep yardımcı oldum" diye konuştu. Olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve artık okula gitmek istemediğini söyleyen Arıcan, "Ben 31 yıllık öğretmenim, hala ilkokul öğretmenimi gördüğüm zaman önümü ilikliyorum. Bir öğrencinin bir öğretmenini bıçaklaması ne demek. Çok kötüye gidiyoruz. Okullarda durum hiç iyi değil. Çok üzülüyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Arıcan, başka öğretmenlere zarar vermemesi için F.P.'den şikayetçi olduğunu kaydetti.

Olaydan sonra gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan F.P. ise, "Okulda bir arkadaşımla küfürleşerek şakalaşıyordum. Bu arada öğretmen gelerek 'Niye küfür ediyorsunuz' diyerek bana küfür etti. Ben de kendisine küfür ettim. Bunun üzerine öğretmen bana tekrar küfür etti. Ben de dayanamayarak çakıyı çıkartıp öğretmene sapladım. Öğretmen bana vuramadı. Ben öğretmenden dayak yemem" dedi. Şükran Çobanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Metin Öğüten, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber