Cumhurbaşkanını ihanetle mühendise dava

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2009 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a yapacağı ziyaret haberini okuduğu internet sitesine "İhanet budur, Gül'ün yaptığıdır" yorumunu gönderen M.K. isimli mühendis hakkında "Cumhurbaşkanı'na açıkça hakaret" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Basın Savcısı Nadi Türkaslan'ın hazırladığı iddianamede, hakaret yorumunun yayın yoluyla yapıldığı gerekçesiyle cezanın üst sınırdan verilmesi talep edildi ve şöyle denildi: "Şüphelinin takma isimle internet sitelerine yorumlar yazdığı; bir internet sitesinde yer alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a yapacağı ziyarete ilişkin haberler için gönderdiği yorumlarda, 'ihanet budur, Gül'ün yaptığıdır' cümlesinin bulunduğu, bu sözle ifade özgürlüğünün dışına çıkarak Cumhurbaşkanı'nı vatana ihanet ile suçladığı belirlenmiştir. Şüpheli kullandığı IP numarasından bulunmuş ve bu yorumu işyerindeki bilgisayarından yazdığı saptanmıştır."

TUSAŞ Havacılık ve Sanayiinde mühendis olarak görev yapan evli, bir çocuk babası M.K. suçlamaları kabul etmedi. M.K. savcılık ifadesinde, "Soruşturma konusu yazıyı ben yazdım. Ancak yazının içeriğinde eleştiri bulunmakla birlikte hakaret söz konusu değildir" savunmasını yaptı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan bir birimle internet sitelerine yorum yazan kişilerin izlendiği ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber