MEB: E-Türkiye'den bir başarı öyküsü

Haber Giriş : 27 Aralık 2004 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

E-bilişim sayesinde bürokrasinin beli kırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tüm birimlerinde iletişimi bilgisayarla sağlamaya başladı ve yıllık 660 milyar lira tasarruf yapmayı başardı. kamudaki ilk 'e-Türkiye' projesinin başarı öyküsü şöyle;

Kamuda ilk 'e-Türkiye' projesiyle e-eğitim uygulamasını hayata geçiren MEB, bu uygulamaya kısmen son vererek bir yılda 660 milyar liralık tasarruf elde etti. Bakanlığın döner sermaye gibi birimlerinin işletme faaliyetleri ve tüm çalışanların özlük hakları işlemlerinin yapıldığı İşletmeler Daire Başkanlığı, bir yılda 18 bin adet evrak yazışması yaptığı ve bu yazışma giderlerinin bakanlığa maliyetinin aylık 30 milyar Türk Lirası olduğu ortaya çıktı.

Yetkililer, İşletmeler Daire Başkanlığı dahil bakanlığın bünyesinde toplam 22 genel müdürlüğün bulunduğunu ve taşra teşkilatlarıyla yazışmaların artık bilgisayar üzerinden yapılarak, yazışmalardan toplam 660 milyar liralık tasarruf sağlandığını bildirdiler.

Atama ve tayinler için dahi başvuruları artık internet üzerinden gerçekleştiren MEB, yazışmalardan kaynaklı oluşan sorunları mazeret olarak kabul etmiyor. Bakanlıkta genelge, tebliğ, yönerge, atama, yönetmelik gibi çalışmaların bildirilmesi, her birim tarafından kendisine ait internet sayfasından yayınlamaya başladı. Ayrıca yetkililer, şimdilerde telefon ücretlerini en aza indirebilmek için bilgisayar üzerinden intercomlu haberleşme sisteminin test çalışmalarına başladı. Her bilgisayar kullanıcısı, iletişimi kurum için maille yaparken, diğer taraftan özel bir programla birbirleriyle sesli olarak konuşabilecekler.

imedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber