Islık cezası alan Prof. tazminat istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

MEHMET ÇINAR DHA

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, koridorda elinde çay bardağıyla odasına yürüdüğü sırada ?Halimem? türküsünü ıslıkla çaldığı gerekçesiyle verilen 100 TL'lik maaştan kesme cezasına karşı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy hakkında 20 bin TL'lik tazminat davası açtı.

?Halimem? türküsünün, ?Alçaklara kar yağdı üşümedin mi?/Sen bu işin sonunu düşünmedin mi?? nakaratını koridorda ıslıkla çaldığı için Aksoy'un şikâyeti üzerine hakkında soruşturma açılan ve maaşından 100 TL kesme cezası verilen Kuruüzüm, konuyu yargıya taşıdı ve Aksoy hakkında 20 bin TL'lik tazminat davası açtı.

?Zan altında bırakıldı'

Kuruüzüm, avukatı Mustafa Necati Şahiner aracılığıyla Antalya Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı tazminat davasında, ıslık olayı basında haber olarak yayımlandığında, Aksoy'un kendisi hakkında ?dolandırıcı? ve ?sahtekâr? ithamlarında bulunduğunu, bunun da kişilik haklarına saldırı olduğunu kaydetti.

Dava dilekçesinde, Aksoy'un medyaya yansıyan açıklamalarındaki, ?Sözde araştırma yapmak üzere üniversiteden para aldığı, ancak kendisine verilen paralara rağmen herhangi bir araştırmada bulunmadığı, böylece üniversiteden haksız kazanç elde ettiği? iddialarının iftira olduğu, üniversite ve kamuoyu nezdinde Kuruüzüm'ün zan altında bırakıldığı belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber