Apartman dairesinde sağlık ocağı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da, bir hayırsever tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağışlanan bir daire ile 4 dükkanın Sağlık Ocağı hizmet binası yapılması, apartman sakinlerinin tepkisine neden oldu. Apartman sakinleri, İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, ?Apartman içinde sağlık ocağı hizmet veremez' dedi. Mahkeme kararının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Antalya Valiliği, sağlık ocağını tahliye ettirmedi.

Ulus Mahallesi'nde bir hayırsever tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağışlanan bir daire ile 4 dükkanın sağlık ocağı hizmet binası yapılması, apartman sakinlerini isyan ettiriyor. Apartman sakinleri, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. 25 Eylül 2007 tarihinde Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre apartmanda sağlık ocağının hizmet veremeyeceğine hükmeden mahkeme, ?Apartman içinde sağlık ocağı hizmet veremez' kararı verdi. Mahkeme, kararını, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun ?Yasak İşler' başlıklı ?ana gayrimenkulün kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz. Kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür' hükmüne dayandırmıştı.

Mahkeme kararının üzerinden 1 yılı şakın süre geçmesine rağmen Antalya Valiliği, sağlık ocağını tahliye ettirmedi.

HASTALARLA AYNI GİRİŞİ KULLANIYORUZ

Apartman sakini Ali Yanık, günde 200 kişinin giriş çıkış yaptığı sağlık ocağının girişinin apartman girişiyle aynı olduğunu belirterek, ?Bu durum bizim sağlığımızı tehdit ediyor. Apartmanımızda 5 çocuk yaşıyor. Onları apartmanın arsasına indirip oynatamıyoruz. Çünkü her yerde iğneler, kanlı pamuklar, ilaç drajeleri var. Sağlık ocağına gelenler bizim zilimize basıyorlar. Apartmanda sağlık ocağı olması nedeniyle dış kapı kilitlenmiyor. Hırsıza adeta davet çıkartıyoruz. Ne komşu kollama sistemini uygulayabiliyoruz, ne güvenliğimizi ne de sağlığımızı koruyabiliyoruz? diye konuştu. Günümüzde salgın hastalıkların hızla yayıldığını, apartmanın içinde bulunan sağlık ocağına ise her gün yüzlerce insanın giriş çıkış yaptığına dikkat çeken Ali Yanık, ?Biz sağlığımızı nasıl koruyacağız?? dedi.

VALİLİK SESİMİZİ DUYSUN

Apartman sakinlerinden turizmci Mina Isısoy, apartmanın içinde sağlık ocağı olamayacağının İdare Mahkemesi kararıyla da tescillendiğini belirterek, ?Valilik mahkeme kararını uygulamayarak suç işliyor? dedi. Apartmanın kapıcı dairesinin bile sağlık ocağı çalışanlarınca işgal edildiğine dikkat çeken Isısoy, ?Bizim haklarımız gasp edilmiş durumda. Devlet bunu yaparsa hakkımızı nerede arayacağız? dedi.

Sağlık ocağı için yapılan tadilatlar nedeniyle evinde derin çatlaklar oluşan turizmci Mina Isısoy, ?Ben bu evde nasıl güvenle oturabilirim. Aşağıda ne yaptıklarını bilmiyorum ama evimin her tarafı bu şekilde çatladı. Derin yarıklar oluşan evimde korku içinde yaşıyorum. Ayrıca onları kağıt yapıştırarak kapatmaya çalışıyorum. Lütfen devlet yetkilileri artık sesimizi duysun. Sağlık ocağı olmasın demiyoruz, ama onun için bağımsız bir bina gerekmektedir. Buralar dükkan ve daire olarak satılırsa yeni bir bina yapılabilir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber