CHP Grup Başkanvekili Okay: Gül'ün yargılanması gerekir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Sincan Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar uyarınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanması gerektiğini belirterek, "Anayasa'da cumhurbaşkanlarının, milletvekillerine tanınan yasama dokunulmazlığından yararlanacağına dair bir hüküm yok" dedi.


Toptan: Cumhurbaşkanı yargılanamaz

Mahkeme: Gül 'kayıp trilyon'dan yargılansın


Okay, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Kayıp Trilyon" davasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında verdiği "kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" ilişkin kararını kaldırmasını değerlendirdi.

Okay, Anayasa'da, cumhurbaşkanlarının, milletvekillerine tanınan yasama dokunulmazlığından yararlanacağına dair bir hüküm bulunmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Anayasamızın 105. maddesi ise 'cumhurbaşkanlarının cumhurbaşkanlığı süresi içerisinde işlemiş oldukları suçla ilgili nasıl yargılanabileceğine' dair bir düzenleme getirmektedir.

O haliyle cumhurbaşkanlarının yasama dokunulmazlığından yararlanacağına dair Anayasa'da ve yasalarda herhangi bir düzenleme olmadığı sürece, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Sincan Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda yargılanması gerekecektir."

CHP Grup Başkanvekili Okay, savcılığın, bu karar doğrultusunda davayı sürdürmekle yükümlü olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber