Erdoğan: Gençlik Genel Müdürlüğü kurulacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de gençler arasında uyuşturucunun yaygınlaşmasından bir başbakan olarak çok rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Geleceğimizi bundan kurtarmamız lazım. Bizler sorumluluğumuzu idrak edemez, gerekli tedbirleri alamazsak gençliğimizin geleceğini yok etmiş oluruz" dedi. Erdoğan ayrıca, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden ayrı olarak 'Gençlik Genel Müdürlüğü' veya daire başkanlığı kurulacağını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 81 ilden gelen gençleri başbakanlık yeni binada kabul etti. Gençlere hitap eden Erdoğan, genç nüfusun Türkiye'nin en büyük hazinesi olduğunu vurgulayarak, ülkenin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Ekonominin temelini insanın oluşturduğunu anlatan Erdoğan, insan olmadan emek, sermaye, üretim ve tüketimin mümkün olmadığını kaydetti.

Türkiye'nin dünyanın onyedinci, Avrupa'nın ise altıncı büyük ekonomisi haline geldiğini belirten Erdoğan, 2002 yılında 232 milyar dolar olan Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın 2008 yılı sonunda 742 milyar dolara ulaştığını hatırlattı. Erdoğan, hükümet olarak hedeflerinin cumhuriyetin 100. yıldönümünde Türkiye'yi dünyanın ilk on ekonomisi içine sokmak olduğunu söyledi. Birlik ve beraberlik içinde ülkenin bir çok engeli aştığını ve aşacağını kaydeden Erdoğan, "Beyaza siyah, siyaha beyaz deniliyor ve bunun adı

da muhalefet oluyor. Böyle olursa beklenen sıçramayı yapamazsınız" diye konuştu.

6 yılda ilk ve orta öğretimde 133 bin yeni derslik inşa ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, bilişim sınıfı olan okul oranının yüzde 95'e ulaştığını kaydetti. 720 bin bilgisayarı okullara gönderdiklerini anlatan Erdoğan, "Artık kimse bu anlamda Güneydoğu'yu, Doğu'yu, Karadeniz'i, İç Anadolu'yu ihmal ettiniz diyemez. 'İhmal ediliyor' denilen bölgelerde artık derece yapan yavrularımız var. 56 yeni üniversite kurduk, böylece üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Üniversiteler geliştikçe bunların fakülte

sayıları da artacak" şeklinde konuştu. Erdoğan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden ayrı olarak 'Gençlik Genel Müdürlüğü' veya daire başkanlığı kurulacağını söyledi.

Türkiye'de okul ve gençler arasında hızla yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı konusunda duyduğu rahatsızlığı dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Geleceğimizi bundan kurtarmamız lazım. Bizler sorumluluğumuzu idrak edemez, gerekli tedbirleri alamazsak gençliğimizin geleceğini yok etmiş oluruz. Sulu veya kuru olsun gençlerimizi bu uyuşturucudan kurtarmalıyız. Ama ne yazık ki hala bazı bilim adamları bunun savunuyorlar. Orta öğretimde tinerci-baliciler türedi. Buna karşı mücadele vermek zorundayız. Yoksa geleceğimizi kaybederiz. Dünyada en gelişmiş ülkeler dahil, işsizliğin sıfır olduğu ülke yoktur. Biz göreve geldiğimizde işsizlik oranı yüzde 10.7

idi, bugün yüzde 16.1 seviyelerinde. Tüm dünyada kriz yaşanıyor. Kriz az da olsa bizi de etkiledi. Bununla ilgili olarak uzun soluklu ve sabırlı mücadelemizi veriyoruz."

Başbakan Erdoğan, salondu bulunan öğrencilere, "Türkiye ve dünya gündemini yakından takip edin, değişik sanat ve spor dalları ile uğraşın, hayalleriniz büyük olsun, hep büyük düşünün" nasihatinde bulundu.

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde milletvekilliği ve başbakanlık koltuğundan ne zaman ayrılacağı yönünde mesajlar verdi. Parti tüzüğü gereği üç dönem milletvekilliği, beş dönem de genel başkanlık yapılabildiğini hatırlatan Erdoğan, "Arkadan gelene yer açmak gerekiyor. Herkes çekilmesini bilecek" dedi. Erdoğan, bu açıklamasıyla 2011'de yapılacak seçimlerde son kez milletvekili adayı olacağını ve başbakanlık görevini 2015 yılına kadar sürdürmeyi istediği mesajını verdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından öğrencilere kalem seti hediye etti ve onlarla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber