Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin doğusunda sıcaklık yüksek değerini koruyor, batıda ise mayıs ayı ortalama değerine yaklaştı. Batıda perşembe günü daha serin geçecek, aynı gün iç kesimlerde kuvvetli yağmur bekleniyor.

- İstanbul'da poyraz 3 gün çok sert, sıcaklıkta çarşamba, perşembe düşüş var, haftasonu tekrar yükselecek. Ankara'da bu akşam hafif, yarın ise kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek. İzmir bulutlu ve hafif yağmurlu. Bursa'da bu iki gün serinleme ve akşamları sağanak geçişi görülecek. Adana'da sıcaklık üç gün biraz düşüyor.

Marmara'da poyraz sert, sıcaklık 20 dereceye yaklaştı, akşamlar yine serin geçiyor. İki gün akşamları Bursa, Bilecik arasında yağmur geçişi olabilir. Rüzgar hafta sonu hafifleyecek ve sıcaklık artacak.

İç Anadolu sıcak ve güneşli, akşam Eskişehir, Konya, Kayseri ve Yozgat'ta yağmur geçişi var, perşembe, cuma bölgenin genelinde sağanak yağmur ve serinleme olacak.

Ege de bugünlerde bulutlanıyor, Kuzey Ege'de sert poyraz sıcaklığı biraz düşürdü. Akşamlar yine serin, daha çok güneyde olmak üzere üç gün aralıklı yağmur var. Yağışlar kısa süreli ama kuvvetli olabilir.

Batı Akdeniz bulutlanıyor, Antalya ve Girne'de yağmur başlayacak, perşembe, cuma tüm Akdeniz yağışlı, sıcaklık ta üç gün azalacak. Güneydoğu'da cumaya kadar yüksek sıcaklık etkili, Diyarbakır 35 dereceye çıkıyor.

Doğu Anadolu güneşli ve sıcak, yağmur bölgeye cuma günü gelecek. Bugün sadece Kars ve Ağrı arasında yağmur var. Erzurum 24, Malatya 32 derece.

Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli, açıklarda fırtına hızında esen poyraz perşembe, cuma hafifleyecek. Doğu karadeniz bu iki gün daha sıcak. Bu akşam Bolu, Kastamonu ve Samsun'da, perşembe, cuma karadeniz genelinde yağmur bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber