Rektörler köprüde protokol imzaladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELAZIĞ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl ile Malatya İnönü Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Cemil Çelik, iki kentin sınırını oluşturan Fırat Nehri üzerindeki Kömürhan Köprüsü'ndü Farabi Değişim Protokolü'nü imzaladı.

Komşu kentler olan ve özellikle futbolda aralarında ezeli rekabet bulunan Elazığ ile Malatya arasında bugün tarihi bir gün yaşandı. Elazığ Fırat Üniversitesi ile Malatya İnönü Üniversitesi arasında, bilimsel işbirliği, öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi programı olan Farabi Değişim Protokolü için bugün imza töreni gerçekleştirildi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Feyzi Bingöl ile Malatya İnönü Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Cemil Çelik, beraberlerinde yardımcıları ve öğretim üyeleriyle iki kenti ayıran sınır olan Fırat Nehri üzerindeki Kömürhan Köprüsü üzerinde buluştu. Köprü tarfiğe kapatılırken, rektörler köprünün ortasına kurulan ve üzerine Türk Bayrağı serilen masaya oturdu. Masada iki üniversite arasındaki protokol törenle imzalandı.

Törende ilk konuşmayı yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, iki üinversite arasındaki işbirliği konusunda daha önce de girişlerde bulunduklarını söyledi. Fırat Üniversitesi'nden gördükleri yakınlıktan cesaret aldıklarını söyleyen Çelik, ?İki üniversitenin bir üniversitenin farklı şehirlerdeki kampusü gibi hareket ederek öğrenci değişimi ve bilimsel araştırmalarda birlikte iş yapma protokolünü imzaladık. İki üniversite arasındaki protokolü iki şehrin tam ortasındaki Kömürhan Köprüsü'nün ortasında yapmayı uygun gördük? dedi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, birlikten kuvvet doğar vecizesiyle güçlerini birleştirdiklerini söyledi. Bingöl, gerek yurt içindeki üniversitelerle gerekse yurtdışındaki üniversitelerle güçlerimizi birleştirerek saygın bir yere gelmek için böyle bir yola baş vurduk. Zaten önümüzdeki sezonda da Malatyaspor ile aynı ligde mücadele edeceğiz. Bu mücadelede aynı şekilde tatlı mücadele olacaktır diye düşünüyorum? dedi.

30 dakika süren imza töreninden sonra Kömürhan Köprüsü, tekrar trafiğe açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber