'Sahte Çürük Raporu' davasında 14 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- Yargıtay 8. Ceza Dairesi, "Sahte Çürük Raporu" davasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" suçlarından sanık Aytekin Demirdaş'a verilen 14 yıl ve Levent Özcan'a verilen 7 yıl hapis cezalarını onadı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin, "Sahte Çürük Raporu" davasında sanıklara verdiği mahkumiyet kararlarının temyiz incelemesi tamamlandı.

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, sanık Aytekin Demirdaş ve Levent Özcan'a Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 220/1. maddesinde düzenlenen "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" suçundan verilen 6'şar yıl hapis cezalarını onadı. Daire ayrıca, 6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet suçundan Demirdaş'ın 8 yıl hapis ve 40 bin YTL adli para cezasına, Levent Özcan'ın da 1 yıl hapis ve 450 YTL adli para cezasına çarptırılmalarına ilişkin kararı usul ve yasaya uygun buldu.

Daire, yerel mahkemenin, sanıklar Aytekin Demirdaş ve Levent Özcan'dan ele geçen paralara el konulması kararı vermediğine işaret ederek, sanıklardan ele geçen paranın 5237 sayılı TCK'nın 55. maddesi uyarınca müsaderesine karar verdi.

Yüksek mahkeme, sanıklar Abdülcebbar Akın, Remazan Özdemir, İbrahim Ethem Eke, Kadir Soytürk, Ayhan Eke, Beşgül Alçin, Tekin Demircan, Yüksel Şanlı, Yalçın Dursu, Muharrem Özsarı, Mehmet Özsoy ve Salih Doğan'a TCK'nın 220/2. maddesinde yer alan "örgüt üyeliği" suçundan verilen 3'er yıl, Süleyman Eke'ye "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan verilen 5 yıl ve Murat Altındağ'a "suç işlemek için kurulan örgüte yardım etmek" suçundan verilen 1 yıl 6 ay hapis cezalarını onadı.

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, "örgüt kuruculuğu" suçundan hapisle cezalandırılan sanıklar Bülent Atilla, Turgut Gündüz, Mehmet Özkaplan, İmdat Bozkurt, Orhan Doğanay, Gürbüz Altınel ve Veli Çırk hakkında verilen hapis cezasını ise bozdu. Daire, bu sanıkların "örgüt üyeliği" suçundan cezalandırılmalarına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber