Erdoğan: İş takibi için vekil olmadınız

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Mayıs 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan partisinin kapalı grup toplantısında 'Gül yargılansın' kararı veren Sincan mahkemesini eleştirdi: Bu mahkeme benimle ilgili de yargılama kararı almıştı. Yargıdan siyasi ve taraflı kararlar çıkabiliyor

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ / ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Kayıp trilyon' davasından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanması yönünde karar veren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının 'siyasi ve taraflı' olduğunu savundu. Aynı mahkemenin 2000 yılında bir radyoya verdiği mülakatta Abdullah Öcalan'a 'Sayın Öcalan', şehitlere de 'kelle dediği' gerekçesiyle, kendisi hakkındaki verilen 'takipsizlik' kararını da kaldırdığını anımsatan Erdoğan, yargının siyasallaştığı yönündeki endişelerin arttığını söyledi.

ANAYASAYI BAĞLAMAZ

Başbakan Erdoğan, partisinin grubunu dün AKP Genel Merkezi'nde basına kapalı olarak topladı. Erdoğan, 'Bazen yargıdan siyasi ve taraflı kararlar çıkabiliyor. Bu mahkeme daha önce de benimle ilgili siyasi bir karar vermişti. Anayasada her şey açıktır. Mahkemenin bu kararı anayasayı bağlamaz' ifadesini kullandı. Başbakan, bu tip kararlara karşı partinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi uyarısını yaptı.

İŞ TAKİBİ İÇİN VEKİL OLMADINIZ!

Erdoğan, toplantıda TBMM Genel Kurulu'ndaki çalışmalardan memnun olmadığını belirterek, milletvekillerini fırçaladı. Birçok kez toplantı yeter sayısı bulunamadığını belirten Erdoğan, yoklama yaptı. 70 dolayında vekilin gelmediğine dikkat çeken Erdoğan, 'Millet sizi TBMM'de çalışmanız için buraya gönderdi, bakanlıktan bakanlığa koşarak iş takibi yapmanız için değil. Meclis çalışmaları verimsiz' dedi.

'Kayıp trilyon' temcit pilavı gibi

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Cumhurbaşkanı Gül'ün yargılanabileceği yönünde karar alan Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ni eleştirerek, 'Yargıda da bazen 'eski defterleri çıkartalım karıştıralım' oluyor. Hukukçuların alanına girmek doğru olmaz ama genel görüş bellidir: Cumhurbaşkanı, vatana ihanet suçu dışında yargılanamaz. Bu mevzu çok eskimiş bir mevzudur. Türkiye'nin temcit pilavı mevzuları var maalesef. Bu da ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuluyor. Bunun iyi niyetle bağdaşır bir tarafı gözükmüyor. Hukuki bir sonuç çıkmayacağı belli olan bir konudur. Buna rağmen konunun sık sık gündeme getirilmesi başka amaçla, ama o amaçların ne olduğunu bilemem' dedi.

Millet bırakmadıkça Tayyip Bey gitmez

BAŞBAKAN Erdoğan'ın 2011'deki genel seçimlerde son kez aday olacağını açıklaması partide yankı buldu. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, bir soruya, 'Bununla ilgili parti tüzüğünde hüküm var. Ona istinaden böyle bir açıklama yapmış olabilir. Zannediyorum bunun kararını Türk milleti verecektir. Millet, Tayyip Bey'i bırakmadığı sürece hiçbir yere gidemez. Demokrasilerde bu böyledir. Millet istediği sürece bu hizmet kervanı devam eder' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber