Kadrolaşmanın böylesi!!!

Haber Giriş : 28 Aralık 2004 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcı Vekili görevini yürütürken, kaymakamlığın uyarısına rağmen, sadece fuhuş için yer temin eden bir otele "turizm" belgesi verdiği için mahkum olan Ali Osman Koca, TBMM'de personelden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan da konuyu soru önergesi yaptı. Eraslan, "Bu adam nasıl personel alacak" sorusuna yanıt arıyor.

Ali Osman Koca, Turizm Bakanlığı Mestaşar Yardımcılığı yaparken, İstanbul'da bulunan Serande Oteline "turizm işletme belgesi" verdi. Koca, bu belgeyi, Fatih Kaymakamlığı'nın, "Bu otel sadece fuhuş için kullanılıyor. Daha önce belgesi iptal edildi. Turizm belgesi verilmesi doğru değil" yazısına rağmen verdi. Bunun üzerine hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan kamu davası açıldı. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Koca, TCK'nın 240/1. maddesi gereğince, görevi kötüye kullanmaktan, 1 yıl hapis, 143.365.000 TL ağır para ve 3 ay memuriyetten men cezasına çarptırıldı. Ceza paraya çevrilerek ertelendi.
Aynı karar Yargıtay tarafından da onaylandı.

BU ADAM TBMM'YE YAKIŞIYOR MU?
Konuyu soru önergesi ile TBMM Başkanlığı'na taşıyan CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, "Mahkumiyet sonuçları itibariyle, memuriyetten çıkarmayı gerektirmese bile, sadece fuhuş için yer temin eden otele, hem de çeşitli uyarılara rağmen Turizm ışletme Belgesi vermekten çekinmeyen şahsın TBMM'de önemli bir görevde olmasını TBMM'nni ululuğu ile nasıl bağdaştırmaktasınız?" diye sordu. Daha sonra görüşlerini aldığımız Eraslan, atamaya büyük tepki gösterdi. "Bu adam TBMM'deki personel alımından sorumlu kişi. Hangi nitelikteki personeli istihdam edecek çok merak ediyorum" diyen Eraslan, "TBMM'nin demokrasimizin ve cumhuriyetimizin gözbebeğidir. Temiz toplum özlemimizin de kaynağı olmak durumundadır. TBMM Başkanı, Meclis'in onurunu, vakarını, ululuğunu korumakla mükelleftir" dedi. Erasalan, yapılan işle TBMM'nin sıfatlarının bir araya gelmesinin bile üzüntü verici olduğunu kaydederek, TBMM Başkanı Arınç'ı göreve davet etti.

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber