TRT'den Baykal'a tazminat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 07:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TRT, Tuncay Güney'in konuk olarak katıldığı bir programda, CHP'nin tüzel kişiliğine ve Baykal'ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle toplam 20 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm oldu

TRT, Ergenekon soruşturmasının kilit ismi Tuncay Güney'in konuk olarak katıldığı ?Büyüteç? programında CHP'nin tüzel kişiliğine ve Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle toplam 20 bin TL manevi tazminat ödeyecek.

Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, CHP ve Baykal'ın avukatı İlsu Çatak ile TRT'nin avukatı Ender Cenk Aydın katıldı. Çatak, önceki iddialarını tekrarlayarak davanın kabulünü istedi. Aydın ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

?Baykal MİT ajanı'

Yargıç Mahmut Ülgey, davanın kısmen kabul edildiğini belirterek, TRT'nin yasal faiziyle birlikte toplam 20 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verildiğini açıkladı. Dava dilekçesinde 14 Ocak 2009'da TRT 2'ye yayınlanan Büyüteç programına Güney'in konuk olarak katıldığı anımsatılarak, söz konusu programda Güney'in CHP lideri Baykal'ı MİT ajanı olmakla suçladığı, CHP'nin yasa dışı yollardan dış güçler tarafından yönetildiği anlam ve amacını içeren ifadelere yer verdiği belirtilmişti.

Dilekçede, ?40 yılı aşkın bir süredir siyaset hayatında bulunan, kendini siyasete ve topluma adamış, hukukun üstünlüğüne ve dürüstlüğe dayalı bir yaşam ve siyaset biçimini kendine ilke edinmiş, bundan hiçbir zaman sapmamış Deniz Baykal ile CHP'nin hakları ağır suretle ihlal edilmiştir? denilmişti.

Dilekçede, CHP ve Deniz Baykal'a yönelik hakaret ve itham dolu açıklamalar yapılırken programı yapımcısı ve sunucusu İbrahim Gürkan Sarı'nın Güney'in bu açıklamalarına hiçbir müdahale ve uyarıda bulunmadığı kaydedilmişti.

?Bir kamu tüzel kişisi olarak TRT, tüm eylem ve işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun bir şekilde davranmak zorundadır? denilen dilekçede, TRT'den, CHP ve Baykal için 100'er bin TL olmak üzere toplam 200 bin TL manevi tazminat istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber