Hafta sonu hava nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar, Muğla'nın iç kesimleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ülkemizin güney ve doğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar, Muğla'nın iç kesimleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, Taşkın, Yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon'un iç kesimleri) ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli güneydoğulu rüzgarla birlikte toz taşınımı ve bu olaya bağlı olarak görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve hava kalitesinin düşmesi vb. beklendiğinden bu olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLEGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Bursa ve Bilecik çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, iç ve güneyi (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli, Muğla çevreleri) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Denizli, Afyonkarahisar ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatı kesimleri (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı) ile Konya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin) ile Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde (Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon'un iç kesimleri) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve hava kalitesinin düşmesi) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve hava kalitesinin düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Mardin ve Şanlıurfa çevreleri başta olmak üzere bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve hava kalitesinin düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber