Genelkurmay: Ses getirecek eylemin önüne geçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 8-22 Mayıs tarihleri arasında 19 el yapımı patlayıcı düzeneğinin imha edildiğini, 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahındaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için, bölücü terör örgütü ile mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

TSK'nın, bölücü terör örgütüne yönelik faaliyetleri kapsamında 8 Mayıstan bugüne kadar 63 iç güvenlik olayı meydana geldiğini anlatan Tuğgeneral Gürak, bu olaylarda 19 el yapımı patlayıcı madde düzeneğinin güvenlik kuvvetleri tarafından imha edilerek olası zayiatların önlendiğini söyledi.

Bu patlayıcılar içinde, Bingöl'ün Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde etkisiz hale getirilen 30 kilogramlık amonyum nitrat ihtiva eden patlayıcının olası etkisi açısından dikkat çekici olduğunu kaydeden Tuğgeneral Gürak, bu dönem içinde 6'sı teslim, 4 yakalama ve 12 ölü olmak üzere toplam 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

ERUH'TAKİ OPERASYON

Siirt'in Eruh ilçesinde 14 Mayıs günü yapılan operasyonla ilgili bilgi de veren Tuğgeneral Gürak, yapılan istihbarat çalışması sonucu bir grup teröristin, Yassıdağ bölgesinde, eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye bir operasyon planlandığını söyledi.

Operasyonda 2'si kadın olmak üzere toplam 7 teröristin silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini, çatışmada 1 geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 2'si geçici köy korucusu olmak üzere toplam 4 güvenlik görevlisinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, "Bu operasyon, istihbarata dayalı olarak çok iyi bir planlama ile başlatılmış, bölgedeki geçici köy korucularının büyük kahramanlık göstermesi ve operasyon bölgesinin çembere alınarak, teröristlerin kaçmasının engellenmesiyle operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Dönem içinde meydana gelen olaylarda şehit olan personelimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, silah arkadaşlarına ve yüce milletimize baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber