Atalay: Terör kamplarına yönelik çalışmalarımız var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarına dönük adımlar atılabileceğini belirterek, "Hem üçlü mekanizma içinde, hem kendi bünyemizde doğrusu bütün bunlarla ilgili çalışmalarımız var" dedi.

Bakan Atalay, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, terör örgütünün dağ kadrosunun nasıl tasfiye edileceği ve etkin pişmanlığı düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinin daha etkin hale getirilmesi konusunda bir çalışma olup olmadığı yönündeki soru üzerine, şu anda 221. maddenin uygulanan ve yürüyen bir süreç olduğunu söyledi.

Atalay, "Ama gerekiyorsa daha iyi tanıtım, daha yeni tedbirler, daha ileri adımlar atılabilir. Bu çözümü çok geniş bir paket olarak düşünün. Biz tabii tek tek somut açılımlar olarak doğrusu erken açıklamalarda bulunmak istemiyoruz" dedi.

"Bir af gündemde var mı?" sorusunu yanıtlarken Atalay, "af" olarak bir kavram ifade etmek istemediklerini belirterek, ihtiyaç duyuldukça çözümle ilgili değişik adımların atılacağını, değişik düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Terör örgütü ele başlarından Murat Karayılan'ın bir köşe yazarına yaptığı açıklamaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Atalay, şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili olduğumuz için, bu konu üzerinde çalışan yetkililer olarak bu konuda her söylemi önemli görüyoruz. Kim tarafından söylenirse söylensin bu konudaki söylemler bizim için önemli. Zaten şu sırada çok geniş şekilde bu konuda görüşü olan, düşüncesi olanların da görüşlerini, düşüncelerini alıyoruz. Yani bir yandan müsteşarlık yapılanması gelişirken, bir yandan da bu sorunla ilgili çalışmaları iyice yoğunlaştırdık. Bütün bu değerlendirmeler bizim için önemli."

"Ergenekon" soruşması ile ilgili olarak, soruşturmanın gizliliği ilkesi ve masumiyet karinesine riayet edilmediğine ilişkin açıklamalar bulunduğunun hatırlatılması ve bu durumu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Atalay, "Bu konuda zaten soruşturma da araştırma da yürütülüyor. Yani soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesini onaylamak mümkün değil. O konularda tespit edilenlere cezası verilmeli. Katiyen böyle bir müsamaha söz konusu olamaz. Aynı hassasiyeti taşıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber