Polis antrenörler ordusu geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Badminton Federasyonu ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde sokakta risk altındaki çocukların Badminton eğitimi amacıyla Polislere yönelik Badminton Antrenörlük kursuna Türkiye genelinde 200'ün üzerinde başvuru yapıldı.

Daha Önce Van, Diyarbakır, Çorum ve Bolu illerinde yapılan polislere yönelik Badminton antrenörlük kursuna yaklaşık 50 Polis katıldı. Önümüzde ki aylarda geride kalan polislere yönelik Badminton antrenörlük kursları Keskin ve Bafra Badminton Eğitim merkezlerinde bölgesel olarak yapılacak.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Hedefimiz sokak çocukları ve yardıma muhtaç ve ıslaha ihtiyacı olan çocuklarımızı spora yönlendirerek ıslah etmektir. Polislere yönelik açtığımız Badminton Antrenörlük kurslarına şuana kadar Türkiye genelinde 200'ün üzerinde başvuru talebi geldi. Bundan sonra da Polis Okullarımızla da bir protokol yaparak idareci olarak yetişen polislerimizi de mezun olmadan önce Badminton Antrenörü olarak yetiştirmek istiyoruz. Bir insanın kazanılması bütün insanlığın kazanılması gibidir anlayışından yola çıktık.

Sloganımız 'Barış fidanlarıdır'. Yarın belki de birlikte komşu olacağımız insanlara yatırım yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Binlerce polisimiz, futbol müsabakalarında güvenliği sağlamak amacıyla mesai harcarken bu polislerimizin bir bölümünün daha çocuklarımız suça karışmadan onların sokaklardaki eğitimlerinde mesai harcamasıyla Türkiye de suç oranının düşeceğine inanıyor, bu projemize sponsor firmalardan destek bekliyoruz."

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Başkan Özmekik, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı federasyonların değişik branşlarda kurslar açıp antrenör yetiştirdiğine dikkati çekerek, Badminton Federasyonu'nun hazırladığı bu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Polislere yönelik açılan Badminton antrenörlük kurslarında hiç bir ücret alınmadığını belirten Özmekik ayrıca sokak çocuklarından bir grup oluşturan polislere de Badminton malzemelerinin ücretsiz verileceğini söylerken, kursa katılan polislerde gönüllülük dışında herhangi bir

şart aranmadığını da bildirdi.

Özmekik sokak çocuklarına yardımcı olacak kişiler için polisleri seçerken ayrıca Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yurtlarında kalan eğiticileri de Badminton antrenörlük kurslarına almaya başladıklarını söyledi. Özmekik Badmintonun bahçede, piknikte, sokakta ve istenilen ortamlarda ailece oynanabilen bir spor dalı olduğunu ifade ederek sosyal sorumluluk anlayışıyla sokak çocuklarının eğitiminde görev almak isteyen üniversite öğrencilerini de federasyonun projelerinde görev almaya davet

etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber