Gümrükçü derdini internette şiirle anlattı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden sonra kamu kurum kuruluşları içerisinde personel sayısı ve görev özelliği olan Gümrük Müsteşarlığı çalışanları, sorunlarını internete döktü. Türkiye'nin dört bir yanındaki gümrükçüler bakanlarına ve müsteşarlarına yazdıkları yazılarla dert yandı. Kimi gümrükçü mesai alamamaktan kimisi de görev yeri gibi sorunlarını web portalına taşıdı. Gümrük çalışanlarının oluşturduğu sitelerde gümrükçülerin son durumuyla ilgili notlar verilerek karneler oluşturdu. Kimisi derdini şiirlerle, kimisi de bir öyküyle anlattı. İşte 'gumrukcular.org', 'gumrukmuhafaza.org', 'gumrukmuhafazacilar.org', 'gumrukcalisanlari.org' başta olmak üzere facebook ve çeşitli blog sitelerinde bir araya gelen gümrükçülerin yazdıklarından bazı örnekler:

Mesaimize sahip çıkalım

Ankara- Bayan Yaş 33-Gümrük muayene

Fazla çalışma ücreti gibi tamamen Müsteşarlığımız personelinin alın teriyle elde edilen bu gelirden vergi alınmaması ve hiçbir şekilde fazla çalışma ücretlerinin düşürülmemesi gerekmektedir. Böylece son 7 yılda büyük kayba uğrayan çalışma ücretlerimizin bir ölçüde telafisi sağlanmış olur.

Mesailer düşüyor

Hatay-Erkek Yaş: 27- Gümrük muhafaza personeli

Arkadaşlar az önce bu ayki mesainin 534 TL olacağını öğrendim. Her 3-4 ayda mesailer 100 TL filan düşüyor. bunlar ne yapmak istiyor. Bir gün bakacağız hiç mesai yatmamış. O kadar moralim bozuldu ki sormayın. İçimden neler neler dedim. Çalmıyoruz, çırpmıyoruz, her gün kavga ediyoruz, tehditler alıyoruz, 24-24 gibi insanlık dışı bir sistemle çalışıyoruz ama hak ettiğimiz maaşı bi türlü alamıyoruz.

Cinnet mi getirelim!

Edirne-Erkek Yaş: 28 Gümrük muhafaza personeli

Bu kurumdan umudumu kesmeye başlıyorum. Bu nasıl iş anlamadım. Muvaffakat da vermiyorlar, bırakmıyorlar ki kurumdan da gidelim. Artık insafsız nöbetler, verilmeyen mesailer ve uygulamalarla nefes alamaz pozisyona getirdiler. Ne yapmak istiyorlar, cinnet mi getirelim.

Ufuk TÜRKYILMAZ/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber