Gazi olayları sol terör örgütlerine hayat verdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski terör örgütü yöneticisi gizli tanıklar anlatıyor: Ülkede dibe vurmuş bütün sol terör örgütlerinin yeniden ayaklanması Gazi olayları ile gerçekleştirilmiştir. Sivas olayları da PKK'ya kaynak yaratmıştır.

GAZİ olayları ile Ergenekon terör örgütü iddiasıyla soruşturulan yapı arasındaki bağlantının anlatıldığı Terörle Mücadele Şubesi'nin raporunda birbirinden şok bilgiler de yer aldı. O dönem marjinal sol terör örgütleri içinde yöneticilik yapan gizli tanıkların ifadeleri, Gazi olaylarının militan bulmakta zorlanan sol terör örgütleri ile bölücü terör örgütü PKK'nın bu sıkıntısına son verdiğini anlattılar.

SON TEZGAH: DİBE VURMUŞLARDI

1995 yılında meydana gelen Gazi olaylarının Ergenekon terör örgütünün gerçekleştirdiği en büyük eylemlerden biri olduğunu anlatan Gizli Tanık Son Tezgah ?Ülkede dibe vurmuş bütün Sol terör örgütlerinin yeniden ayaklanması bu olayla gerçekleştirilmiştir. İnsanları örgütleyecek, halka bir şey anlatacak konu bulamazken Gazi olayında kahveleri tarayarak olayları başlatanlar aynı zamanda terör örgütlerini de bu baldırı sonrası yapacakları ayaklanma için örgütlemişlerdir' iddiasında bulundu.

KISKAÇ: TERÖRE KUCAK AÇTILAR

GİZLİ tanık Kıskaç ise verdiği ifadede ?Ben askere gittim, dağıtım iznine geldiğimde Sivas olayları oldu. Bu olaylar olmadan önce terör örgütleri eleman bulmada zorlanıyorlardı. Bölge halkı terör örgütlerine yardımcı olmuyordu. PKK ve DHKP/C terör örgütleri hareket edemez durumdaydılar. Ne zaman ki Sivas provokasyonu meydana geldi, bölge halkı terör örgütlerine kucak açtı, terör örgütlerine katılımlar birden hızlandı. Gazi'de yapılan provokasyon ne idiyse, Sivas'ta yapılan da oydu' diye konuştu.

GURBET: SİVAS PKK'YA YARADI

SİVAS olaylarından 3 gün sonra PKK ve DHKP-C militanlarının ortaklaşa Başbağlar katliamını gerçekleştirdiklerini anlatan Gizli Tanık Gurbet ise ?PKK, yaptığı bu katliamla o bölgelerdeki yaşayan Alevi vatandaşlarımıza şirin gözükmüştür. Sivas olayları öncesi bölgeye giremeyen PKK, bu provakasyondan sonra Aleviler arasında kabul görüşmüştür. Bu olaylara bile baktığımızda Gazi mahallesindeki kahvenin neden tarandığı tarihinin yeniden nasıl tekerrür edilmeye çalışıldığı görülüyor' dedi.

Terörün kucağına itildi

ERGENEKON klasörlerine giren raporda Gazi olaylarında yakınlarını kaybedenlerin terör örgütlerinin safına nasıl katıldıkları anlatıldı. Olaylarda hayatını kaybeden 17 kişinin birinci dereceden yakınlarının birçoğu önceden örgütsel faaliyetlere katılmazken, olaylardan sonra DHKP/C, PKK ve MLKP terör örgütü içerisinde faaliyete başladı. Bu kişiler daha sonra terör örgütleri için vatandaştan zorla para topladı, örgüt kuryeliği yaptı ve terör örgütlerine silah temin etti.

GAZİ olaylarında hayatını kaybeden bir kişinin abisi, sadece üzerinde üniforma var diye hiç tanımadığı polis memuru Ali Ünlü'yü 02 Ekim 1995 günü Rami'de telefon kulübesinde annesiyle görüşme yaptığı esnada şehit etti. Sevgilisi Zeynep Poyraz ile birlikte Gazi olaylarına katılan Mustafa Duyar, daha sonra DHKP/C terör örgütüne katıldı, önce Fatih Cibali Karakolu'na silahlı saldırıda bulundu, sonra Sarıyer Maslak'ta nöbet tutan 2 jandarmayı şehit etti. Duyar 9 Ocak 1996 günü Sabancı Suikasti'ne katıldı. BÜNYAMİN DEMİRKAN

Provokasyonun tüm safhaları önceden adım adım planlandı

TÜRKİYE'NİN yakın tarihindeki karanlık sayfalarından biri olan ve 17 kişinin öldüğü Gazi olaylarının arkasında dört Ergenekon sanığının yer aldığını belirten Emniyet raporunun, 8 gizli tanık ifadesi ve teknik takip sonuçlarından yola çıkarak hazırlandığı öğrenildi. 12 Mart 1995'te başlayan Gazi olaylarının aslında haftalar öncesinde olayların ateşini yakacak kahvene taramasını kimin yapacağının, bu taramaya hangi terör örgütlerinin nasıl tepki vereceğinin planlandığı belirtilen raporda ?Gazi olayları, üniversitelerde solcu-ülkücü kavgası şeklinde başlayan sistematik bir provokasyonun son halkası olduğu' belirtiliyor. Raporda kimin hangi rolü üstleneceğinin çok önceden belirlendiği adım adım anlatıldı. İşte o plan:

ARSLAN ÜNİVERSİTEDE FİTİLİ ATEŞLEDİ

Önce Marmara Üniversitesi'nde Ergenekon sanığı ve Danıştay saldırısı tetikçisi ?reis' lakaplı Alparslan Arslan liderliğinde sol görüşlü öğrencilere saldırılar düzenlendi.

MLKP terör örgütü sözde bölge sorumlusu Hasan Ocak, üniversitedeki saldırıları anlatıp, olaylardan günler önce ?Gazi'ye ülkücü saldırı olacağı'nı belirtip militanlarına hazırlık yaptırdı. Nereden biliyorsun sorusuna ?kaynağım çok sağlam' cevabını verdi.

MLKP ÇOK ÖNCEDEN BİLİYORDU!

Hasan Ocak, bir yandan bölge halkını yapılacak saldırıya tepki vermek için provoke ederken, diğer yandan saldırından iki gün önce, ?Ülkücüler Aleviler'e saldırdı' bildirisi bastırdı.

l Ergenekon sanığı Osman Gürbüz, önce tetikçi aradı, bulamayınca gidip kendisi ilk kurşunu sıktı. Sol terör örgütleri ile daha önce mahallede görülmeyen isimler halkı galeyana getirdi. MLKP'nin hazır bildirilerini dağıtıldı.

Kimliği belirsiz kişiler polis kılığında halkın üzerine ateş açtı. Olaylar önlenemez boyuta ulaştı ve istenen kargaşa ve kaos yaratıldı.

Dosya yeniden açılsın

GAZİ olayları davası müdahil avukatı Gülizar Tuncer, Ergenekon davasına taraf olmak için müracat edeceklerini ve Gazi soruşturmasının da yeniden açılması için hazırlık yapacaklarını söyledi. Tuncer, şunları söyledi: Bu rapor bizi şaşırmadı. Bunun adı Susurluk olur, Ergenekon olur, ama Gazi olayları kontrgerilla faliyetidir. Müdahil avukatlar olarak, Ergenekon davasına müdahil olmak için dilekçe hazırlıyoruz. Ortaya çıkan yeni raporlar kapsamında, Gazi soruşturmasının yeniden açılmasını da isteyebiliriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber