Kamu görevlileri sendikaları üyelik işlemleri hakkında iki önemli görüş

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 22:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şubeler tarafından kaydedilen üyelerin Sendika genel merkezlerine gönderilerek onaylanmasının ardından üyelik işlemleri gerçekleştiriliyordu.

Gelişen teknoloji ve internet altyapısıyla sendika üye takip otomasyonları sayesinde her sendika şubesi internetten üye kaydı yapabilmekte, üye numarası alabilmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; Üye formlarındaki karar tarih ve sayılarının sendikaların Genel Merkezleri tarafından verilmeleri kaydıyla, sendika şubelerinin üye formlarını mühürleyebilecekleri hakkında görüş bildirmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Görüş yazısı,

Bilindiği üzere kamu çalışanlarının maaşları ayın 15 inde ödenmektedir. Fakat bu ödemenin ayın 15 inde yapılabilmesi için daha önceden sisteme girilerek hesaplanması gerekmektedir. Bu işlemler genellikle her ayın 7 sinden önce tamamlanmaktadır.

Maaşların hesaplanmasından sonra, ayın 15 inden önce sendika üyeliği onaylanan kamu çalışanının maaşından sendika kesintisi yapılması gerektiğinden bu işlem hakkında Muhasebat Genel Müdürlüğü ek bordo yapılması gerektiğine dair görüş bildirmiştir.

Muhasebat Genel Müdürlüğünün ek bordo yapılmasına dair duyurusu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber