Kızılay Genel Başkanı: Tıp merkezleri ve hastaneleri Bakanlığa devredeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2009 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay bünyesindeki tıp merkezlerinin ve hastanelerin kapanmayacağını, Sağlık Bakanlığı'na devredileceğini söyledi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Erzincan'da yapılacak Afet Lojistik Merkezi için ziyaretlerde bulunmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Lütfü Akar ve Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit ile birlikte Erzincan'a geldi. Erzincan Kızılay Tıp Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Küçükali, Kızılay tıp merkezlerinin ve hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredileceğini ifade etti.

Kızılay'ın 1868 yılında kurulduğunu belirten Küçükali, "O zamanlar Sağlık Bakanlığı yoktu. Savaşlar bitince silahlı kuvvetlerimiz de kendi iç yapılanması içinde organizasyonunu tamamladı ve sağlık sektöründe kendi işlerini kendileri görmeye başladı. Kendileri hastaneler kurmak, kendi tıp fakültelerinde doktorlar yetiştirmek suretiyle Kızılay'ın hizmetini almamaya başladılar ve Kızılay buradaki hizmeti geriye doğru çekti. 2008 yılında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ortaya koymuş olduğu sağlık politikaları ve sağlık sektöründeki atılımlar devrim sayılabilecek büyük atılımlardır. Türkiye'de sağlık hizmetlerinin tamamının önünü açtılar. Şimdi bunu hiç birimiz inkar etmiyoruz, görüyoruz. Bu vatandaşın lehine mi ? Ciddi şekilde lehine. Daha evvel yeşil kart yoktu. Sağlık gerekçeleriyle insanların güvenceleri yoktu. Şimdi herkesin elinde bir sağlık güvencesi var. İstediği hastaneye istediği gibi muayene olabiliyor." diye konuştu.

İlerleyen zamanlarda aile hekimliğinin uygulamaya gireceğini hatırlatan Küçükali, "Aile hekimliği geldiğinde de aile hekimliğine muayene olan hasta doğrudan bir hastaneye sevk edilecek. Bunun tıp merkezi ya da bizim hastanemiz olması mümkün değil. Devlet hastanesi olacaktır. Biz de paralı muayene edemeyeceğimize göre kendi kendimizi iki yıl sonra çalışmamızı bir şekilde yok farz edeceğiz ve bu kadar büyük bir hizmetimiz de burada zayi olacak. Bunun olmaması için de iki yıl önceden tedbir alıyoruz. Bu nedenle biz burada hizmet etme yerine kendi kendimizi yavaş yavaş geriye çekmeyi daha fazla yeğlemeye başladık. Çünkü hem Sağlık Bakanlığı hem de özel teşebbüs güzel hizmet üretiyor." şeklinde konuştu.

Erzincan'da da 1,5 yıl sonra büyük bir devlet hastanesi kurulacağını belirten Kızılay Genel Başkanı Küçükali, böyle bir hizmet yapılmışken sağlık sektöründe hizmet vermelerinin gücü zayıflatma demek olduğuna işaret ederek, asli görevlerinin, felakette insanların yanında olmak olduğunu vurguladı. Küçükali, şöyle dedi: "Biz de kendi asli işimize dönmeyi düşünüyoruz. Yapacağımız işte buraları özelleştirmiyoruz. Buraları birilerine vermiyoruz. Kimseye peşkeş çekmiyoruz. Burasını devlete vermeyi düşünüyoruz. Karşılığında da parasını alacağız. Burada çalışan insanları da devlet memuru yapacağız. Bizce bundan daha büyük bir nimet olabilir mi ?"

Afet Lojistik Merkezi kurulması için Erzincan'a geldiğinin altını çizen Tekin Küçükali, "Erzincan afette çok malik olan bir ilimiz, dolayısıyla buruda yapacağımız depo ile ilgili bir çalışmamız var. Rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu zamanın da bir depo yapılmıştı ama bu depo yeterli bir depo değil. Bunun için belediye başkanımız bir yer tahsis edecek. Valimizle de görüşüldü bu konu. Yapılacak olan bu yeni uygulamada da Erzincan'a yakışır bir afet müdahale merkezi ve bir eğitim merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu konu ile ilgili belediye başkanımızla beraber araziye bakacağız. Araziye baktıktan sonrada kararımızı verip yürüyeceğiz. Bizde teknik heyetimizi getirdik. Bu arkadaşlarımız da burada neler yapabileceğimizi görecekler. Merkeze dönünce de plan ve projesini hazırlayıp belediyemiz ve valiliğimizde arsa tahsisini gerçekleştirdiğinde inşallah bu sene temellerine atmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Lütfü Akar, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit ve beraberindekiler Erzincan'a yapılacak Afet Lojistik Merkezi arazisinde incelemelerde bulundu. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Lütfü Akar'ı, Erzincanlı gazeteciler, motosikletleriyle arazide gezdirerek kurulacak olan Afet Lojistik Merkezi'nin arazisini gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber