Kadın öğretmen öğrenciyi hastanelik edene kadar dövdü

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Halit ÖZTÜRK

Iğdır Ticaret Lisesi müdür yardımcıları Sevda A. ve Yılbay G. hakkında bir öğrenciyi dövüp hastanelik ettikleri iddiasıyla soruşturma açıldı

Iğdır Ticaret ve Meslek Lisesi Muhasebe ve Finansal Bölümü'nde okuyan 10'uncu sınıf öğrencisi H.D., kendisini okula gelmesine rağmen yok yazan, aynı zamanda öğretmeni olan Sevda A. ile konuşmak için odasına gitti. H.D. iddiaya göre öğretmenine "Derse girmeme rağmen yok yazıyorsunuz. Beni okuldan atmak mı istiyorsunuz?" diye serzenişte bulundu. İddiaya göre Sevda A. öğrencisine "20 gün gelmedin, 1 gün daha gelmedin yazıyorum. Çık dışarı, sizi hayvan soyları" diyerek hakaret etti. H.D. odadan çıkmamakta direnince Sevda A. ve diğer müdür yardımcısı Yılbay G.'nin saldırısına uğradı. Dayak yiyen öğrencinin iddiasına göre Yılbay G. kendisini ellerinden tuttu, Sevda A. ise öğrencisini tekme tokat dövüp, kulağını çekti.

Bir süre müdür yardımcılarının şiddetine maruz kalan öğrenci kollarının bırakılması üzerine odadan kaçtı. Diğer öğrenci arkadaşları tarafından hastaneye götürülen ve diz kapaklarının altı ile kulak bölgesinden darp edildiği belirlenen öğrenciye 7 günlük rapor verildi. H.D.'nin babası Ahmet D. ise raporla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılığa şikâyette bulundu. Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'nın talimatıyla müdür yardımcıları ile, aynı zamanda Sevda A.'nın eşi olduğu için olayı örtbas etmeye çalıştığı iddia edilen okul müdürü Fuat A. hakkında soruşturma başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, "Okula 2 müfettiş gönderdik. Öğrencilere şiddet uygulanması, hiçbir zaman tasvip edilemeyecek bir durumdur. Çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Hiçbir öğretmen öğrencisini dövemez. Bir hatası varsa, ailesi ile temasa geçilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber