Bayan doktor yeni doğan yoğun bakımdaki 13 bebeği canı pahasına kurtardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde önceki gece çıkan yangında; hastane personelinin, yatan hastaların tahliyesi sırasında büyük bir fedakarlık örneği sergilediği ortaya çıktı. Yangın gecesi 400'ün üzerinde yatan hastası bulunan hastane 20 dakika gibi kısa sürede tahliye edilmesine rağmen, hafızalarda yoğun bakım ünitesinde yatan 16 hastadan solunum cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren 8 hastanın ölümü kaldı. Yangın gecesi 50'yi aşkın doktor ve yardımcı sağlık personelinin görev yaptığı hastanede elektriklerin kesilmesine ve kısa sürede hastaneyi kaplayan yoğun dumana rağmen hastane personeli canı pahasına defalarca duman altındaki hastaneye girerek hastaları birer birer tahliye etti. O gece hastanede yaşanan arbedeye rağmen durumu riskli olan hastaları da diğer hastanelere vakit geçirmeden sevk etmeyi başaran hastane çalışanları, dün gün boyu hastaneden ayrılmayarak beklemeyi tercih ettiler.

Dün gece yaşanan yangında özverili çabalarıyla hayat kurtaranlardan biri de Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde nöbetçi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Şule Ünsal'dı. Yangından çok kısa bir süre önce sezeryanla doğum yapan bayan nedeniyle bir üst kattaki kadın doğum ünitesinde bulunan Uzman Dr. Şule Ünsal, yeni dünyaya gelen 1000 gramlık bebekle yoğun bakım servisine indikten çok kısa bir süre sonra yoğun bakım ünitesinin duman altında kaldığını belirterek şunları söyledi: "Dumanın servise dolmaması için kapıları kapattık. Ama dumana engel olamadık. Küvözlerdeki 13 bebeği teker teker indirerek ambulanslara bindirdik. 13 bebeği tahliye etmek için 5 - 6 kez, 3. kattaki servise çıktık. O anda insan kendisini düşünemiyor. Bebekleri kontrollü olarak hızlı bir şekilde indirdik. O kadar yoğun duman vardı ki, nefes alıp vermekte zorlanıyorduk. Hiçbir bebeğimizi kaybetmeden diğer hastanelere ulaştırdığımız için çok mutluyuz." dedi.

Hastaları diğer hastanelere sevk eden Şevket Yılmaz Hastanesi doktorları, dün mesailerinin önemli bölümünü Bursa'nın değişik hastanelerine sevk edilen hastalarla birlikte geçirdiler. Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne giden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Feryal Kitapçıoğlu, yangın gecesi Dr. Şule Ünsal'ın büyük başarı gösterdiğini belirterek, "O gece toplam 40 tane çocuk hastamız vardı. Şule Hanım, çok kısa sürede durumu riskli olan 25 çocuk hastayı diğer hastanelere sevk ettiği gibi diğerlerini de evlerine göndermiş. Kısa sürede bunu nasıl başarmış ben çözemiyorum. Dün bizim diğer hastanede yatan hastalarımızı ziyaret ederek, doktorlara sağlık durumları ile ilgili bilgi verdim. Şu anda hiçbir hastamızın problemi yok." diye konuştu.

Bu arada Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde dün sabah saatlerinden itibaren randevuyla hastaneye başvuran 2 bini aşkın hasta muayene edildi. Elektrik altyapısı çöken hastanede çok kısa sürede yeni elektrik hatları tesis edilerek hizmete başladı. Acil servisin yangına rağmen kapatılmadığı hastanede dün öğle saatlerinden itibaren diğer hastanelere sevk edilen hastalarda dönmeye başladı.

YANAN HASTANENİN ERTESİ GÜN HİZMET VERDİĞİ NEREDE GÖRÜLMÜŞ

Bugün muayene için hastaneye gelen hastalardan Selma Ilgar(43), 5 yıldır düzenli olarak hastaneye geldiğini belirterek, "Biz hastaneden çok memnunuz. Yanan hastanenin ertesi gün hizmet vermeye başladığı nerede görülmüş." şeklinde konuştu.

TÜRK İŞ'TEN HASTANE ÇALIŞANLARINA MORAL

Hastaneye geçmiş olsun ziyaretine gelen Türk İş Bursa Temsilcisi Mehmet Kanca, medyada yer alan haberlerin hastane çalışanlarını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bu hastanenin temelinin atılmasından, açılışına varana dek bütün aşamalarında ben varım. Hastanemizden hergün yüzlerce insan yararlanıyor. Olumsuz haber yaparak sağlık çalışanlarının moralinin bozulmasını doğru bulmuyorum. İnsanların hayatı pahasına hastaları taburcu ettikleri gece, hastane çalışanlarının 400'ü aşkın hastayı başarılı bir şekilde tahliye etmelerinin görülmemesini doğru bulmuyorum. Biz bu hastaneden hizmet almaya devam edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi bugün de maddi manevi hastanenin arkasındayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber