Ambulans şoförü, hasta yakınlarının saldırısına uğradı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2009 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da baygınlık geçiren hastayı almaya giden 112 Acil Servis görevlileri, olay mahalline geç gittiği gerekçesiyle hasta yakını olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu burnu kırılan ambulans şoförü, acil hastayı hastaneye ulaştırarak örnek bir davranışta bulundu.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 112'ye bildirilen bir hastayı almak için Bağlar ilçesi Öğretmenler Caddesi'ne giden ambulans ve içinde görevliler, hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Baygınlık geçirdiği öğrenilen 44 yaşında N.K isimli hastaya müdahale eden görevlilere hasta yakınları, ambulansın geç geldiğini belirterek tepki gösterdi. Daha sonra hastayı sedyeyle taşıyan üç sağlık çalışanı hasta yakınları tarafından önce tartaklandı sonra darp edildi.

Olayda burnu kırılan ambulans şoförü Tahsin Bingöl o haliyle ambulansa konulan hasta vatandaşı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne ulaştırdı.

Ambulans şoförü Tahsin Bingöl de getirdiği hasta gibi acil serviste tedavi altına alındı. Bingöl, "Biz bu hakaretleri hak etmiyoruz. Görevimizi yapıyoruz. Saldırıya rağmen hastamızı bırakmayarak müdahalede bulunduk ve daha sonra yine aracımızla hastaneye getirdik. İnsanlarımızın ne kadar çabaladığımızı ve çalıştığımızı bilmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber