Muğla Valisi müzikle atılım yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da öğrencilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları amacıyla başlatılan ?Öğrencilere Enstrüman Öğretimi Projesi? kapsamında okullara 35 piyano ve müzik aleti alındı, merkezdeki bir iş hanı resitaller için hazırlandıMuğla Valisi Ahmet Altıparmak, proje kapsamında müzik eğitimi alan 400 öğrenciden oluşan koronun 23 Nisan ve 19 Mayıs'ta konser verdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

?Kent merkezindeki ahşap, mimari özelliğe sahip Yağcılar İş Hanı'nı ilk gördüğüm anda müzik resitali için çok uygun bir mekân olduğunu düşündüm. Bu arada öğrencilere, Enstrüman Öğretimi Projesi doğrultusunda okullara 35 piyano ve müzik aletleri alındı. Yüzlerce çocuğa enst-rüman kursları verildi. ?Her çocuk bir enstrüman öğrenmeli' diye düşünüyoruz. Müzik ve sporla uğraşan çocuklar hayatla, toplumla daha barışık. Bu tür etkinliklerle uğraşan çocuklar kötü alışkanlıklara yönelmez.?

Bu arada, Muğla Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro da Yağcılar İş Hanı'nda bir konser verdi ve dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber