'TOKİ konutları eksik teslim ediyor' iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2009 15:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 262 konutun teslimine başlandı. Ancak, konutların eksik ve düzgün yapılmadığını iddia eden hak sahipleri olaya gösterdi. Gördükleri eksiklikliklerden dolayı evleri teslim almayacaklarını belirten vatandaşlar, olayla ilgili muhatap bulamamaktan yakındılar.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Okçular köyü mevkiinde yapımı tamamlanan 262 adet toplu konutun anahtar teslimlerinin başlamasının ardından mülk sahipleri konutların düzgün yapılmadığını iddia ederek kuruma tepki gösterdi. Mülk sahipleri, binaların sıvalarının döküldüğünü belirterek, dairelerin de işçiler tarafından çok kullanıldığını kaydetti. Bazı dairelerin içerisinde eksikler olduğunu ileri süren mülk sahipleri, dolapların takılırken çatlatıldığını, fayansların da kırıldığını belirtti. Hak sahipleri, yolların ve kanalizasyon kapaklarının da sağlam yapılmadığını belirten daire sahipleri çocukların tehlikede olduğunu belirtti.

Mülk sahiplerinden Bekir Çiftçi, kapısının açılmamasından dolayı evine balkondan girmek zorunda kaldığını söyledi. Çiftçi, "Anahtar teslimi alacağımız dairelerde birçok sorunla karşı karşıya kaldık. Kendi dairemin kapısı açılmıyor. Bundan dolayı da balkondan girmek zorunda kalıyorum. Evin içindeki malzemeler zarar görmüş. Su harcanmış ve elektrik sarfiyatı yapılmış. Bunlar da bize kaldı. Kalebodurlar kırılmış ve alçı ile kapatmaya çalışmışlar. Sorunlarımızı aktaracak kimseyi bulamıyoruz. Gerekirse konuyu Ankara'ya kadar taşıyacağız." dedi.

Öte yandan kirada oturan birçok vatandaş, TOKİ taksitleri de başladığı için suları bile akmayan evlere yerleşmeye başladı. Bazı ev sahipleri ise camlara kiralık ve satılık yazıları astı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber