TOKİ'nin yapacağı 992 konut için 11 bin 300 kişi başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2009 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki konut açığını kapatmak ve düşük gelirli vatandaşların uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmasını sağlamak amacıyla TOKİ ile ortaklaşa hayata geçirdiği Hamitler'deki toplu konut projesinin ikinci etabına müracaatlar sona erdi.

TOKİ'inin yapacağı konutlar için Büyükşehir Belediyesi'nin eski bıçakçılar çarşısındaki müracaat merkezine, 11 Mayıs Pazartesi ile 29 Mayıs Cuma tarihleri arasında, 11 bin 300 vatandaş başvurdu. Başvuru formlarını teslim etmek için sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, Hamitler'de kira öder gibi ev sahibi olabilmek için heyecanla beklediklerini söyledi. Halen inşaatı devam eden 992 konutun sahiplerini belirleyecek kuralar, noter ve Büyükşehir Belediyesi ile idari yetkililerin denetiminde 18 Haziran Perşembe günü çekilecek. Öncelikle şehit aileleri, maluller (terör malulleri) ile dul ve yetimlerin çekilişlerinin yapılacağı kuralarda, sırasıyla gaziler ve engellilerle diğer başvuru sahiplerinin konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekilecek.

Hamitler Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında F tipi 2 oda 1 salon nitelikli brüt 84,39 m2 büyüklüğe sahip konutlar, 335 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulacak. Zorunlu yüzde 12 peşinatın dışında hak sahipleri 180 aya kadar taksitle konutlarına sahip olabilecekler. Hak sahiplerinde peşinatın yüzde 6'sı sözleşme tarihinde, diğer yüzde 6'sı ise 3 ay sonra tahsil edilecek. Geriye kalan taksitleri konut teslimatını takip eden ayda başlayacak olan toplu konutlar, sözleşme tarihinden sonra 30 ay içerisinde tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber