İstanbul polisinde atama heyecanı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Mayıs 2009 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon operasyonunu yapan ekibin lideri konumundaki Mustafa Aktaş 1. sınıf emniyet müdürü oldu. Soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerinin müdürleri de 2. sınıf müdürlüğe terfi etti.

İSTANBUL Emniyet'i Ağustos'ta yapılacak tayin ve terfilerin heyecanını yaşıyor. Başta Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturmayı yürüten Organize, Terör ve İstihbarat şubelerinde de ?terfi'ler yaşanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu'nda terfiler karara bağlandı. 386 ikinci sınıf emniyet müdüründen 157'si 1. sınıf, 246 üçüncü sınıf emniyet müdüründen 232'si 2. sınıf, 405 dördüncü sınıf emniyet müdüründen 383'ü 3. sınıf, 674 emniyet amirinden 646'sı ise 4. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirildi. İstanbul Emniyet'inde müdür yardımcıları Mustafa Aktaş, Yücel Aktaş, Ogün Toprak, Ali Kemal Hanlı, Kadir Akbıyık ve Ahmet Demir 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti. Şube ve İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan aralarında Mutlu Ekizoğlu, Ali Fuat Yılmazer, Tuğrul Pek gibi isimlerin de yer aldığı 33 üçüncü sınıf emniyet müdürü 2. sınıf emniyet müdürü oldu.

ERGENEKON EKİBİ TERFİ ETTİ

ERGENEKON soruşturmasını yürüten iki şubenin başındaki isimler de bir üst rütbeye terfi etti. Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aktaş 1. sınıf emniyet müdürü olurken, Ergenekon soruşturmasını yürüten şubelerden Terörle Mücade Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer de 2. sınıf emniyet müdürlüğüne yükseldi. Mutlu Ekizoğlu'nun Mustafa Aktaş'ın yerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığına, Ali Fuat Yılmazer'in ise İstihbarat Şubesi'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığına atanması bekleniyor. BÜNYAMİN DEMİRKAN

Kilit operasyonların başındaki isim

İL Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aktaş, Ergenekon operasyonlarının planlama ve uygulama safhalarda bizzat yer alması ile tanınıyor. İstanbul'un yanı sıra bazı illerde Terör, Mali Suçlar, Güvenlik ve Organize Şube müdürlükleri yapan Aktaş, Uzanlar'a yönelik yapılan operasyonu da yönetmişti. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü döneminde ilaç kaçakçılarına ve borsa manipülatörlerine darbe indiren Aktaş'ın İl Emniyet müdürü olması bekleniyor.

?MOBESE ve Asayiş' terfi aldı

ÖZELLİKLE asayiş olaylarının çözümünde çok büyük katkı sağlayan ve İstanbul'dan tüm Türkiye'ye yayılan MOBESE sistemini İstanbul'a kazandıran İlhan Kara da terfi eden isimlerden oldu. Hareketli bir yıl geçiren Asayiş Şube Müdürü Tuğrul Pek, korsan CD ve kitap operasyonlarıyla gündeme gelen Güvenlik Şube Müdürü İlyas Buranak, Mali Suçlar Şube Müdürü Yunus Ayhan, sahte para operasyonuyla dünyada rekor kıran Şahin Çiftçi de terfi eden müdürler arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber