DPT kendine görev arıyor...

Haber Giriş : 30 Aralık 2004 01:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde kilit rol üstlenen Devlet Planlama Teşkilatı'nın, kamu kuruluşlarından, AB uzmanlarını kendilerine bildirmesini isteyen talebine, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'den ?uyarı? niteliğinde yanıt geldi.

NTV'nin edindiği bilgiye göre, Gül, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e gönderdiği mektupta, AB çalışmalarının koordinasyonunda ve ulusal programın hazırlanmasında, yetkinin Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde olduğunu vurguladı.

Devlet Planlama Teşkilatı, Aralık ayı başında kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazı ile AB konularında görevli personelin kendilerine bildirilmesini istemişti. Söz konusu yazının Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Dışişleri Bakanlığı'na da gönderilmesi ise diplomatik çevrenin tepkisine neden olmuştu.

ŞENER'E MEKTUP
NTV'nin edindiği bilgiye göre, DPT'nin yazısına karşılık Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e ?uyarı? niteliğinde bir mektup
gönderdi.
Gül, mektubunda, AB üyeliğine hazırlanması çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının iç koordinasyonu ve uyum görevinin Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ne verildiğini hatırlattı.

?YETKİ GENEL SEKRETERLİKTE?
Ulusal programın hazırlanması ve izlenmesinin de genel sekreterliğin görevi olduğuna dikkat çeken Gül, DPT'nin hazırladığı Ön Ulusal Kalkınma Planı'nın ise ulusal programın sadece bir eki olduğunu vurguladı. Bakan Gül, mektunubda şu ifadelere yer verdi:
?Tek ve asli işi Avrupa Birliği'ne katılım sürecinin koordinasyonu olan AB'nin bütün uzmanları, AB konularında uzmanlaşmış kişilerden oluşmaktadır.?

GÜL'ÜN TAVRI MERA KONUSU
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün mektubu, DPT'nin müzakere sürecinde kilit rol oynamaya yönelik girişimlerine karşı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ne sahip çıktığı şeklinde yorumlandı.
Ancak, Gül'ün hükümet içindeki müzakerelere yönelik yapı konusundaki tartışmalarda aynı tavrı sergileyip sergilemeyeceği merak konusu.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber