Bardakoğlu: Topluma asıl eğitim veren ailedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Topluma asıl eğitim veren ailedir ve asıl eğiticiler annelerdir. Onun için biz kadın haklarını, kadınların eğitimini son derece önemsiyoruz'' dedi.

Bardakoğlu, Kilis'teki bir restoranda, din görevlilerine yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, toplumda din hizmetinin çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

''Din hizmeti olmadığı zaman aile değerleri yok oluyor, toplum parçalanıyor'' diyen Bardakoğlu, bunun din eğitiminin önemini daha da arttırdığını belirtti.

Din eğitiminde ailelere de çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Prof. Dr. Bardakoğlu, şöyle konuştu:

''Cumhuriyetin temel değerlerini, çağdaş dünyanın gerekliliklerini, İslamiyet'in verdiği bilgileri önemsiyoruz. Din hizmetkarı olan bizler, yüce dinimizi en iyi şekilde anlama, en iyi şekilde topluma aktarma gayreti içinde olmalıyız. İnsanlara örnek olma sorumluluğumuz var. Böyle ağır bir görevimiz var. Zaten bu topraklarda din hizmetleri hiç aksamadı, fetret dönemi yaşanmadı.''

Din hizmetlerinin insanın mutluluğuna yönelik olduğunu vurgulayan Ali Bardakoğlu, ''Din hizmetlerinin amacı, toplumun birliği, yarınlara umutlu bakması ve yeni nesillerin daha iyi yetişmesidir. Topluma asıl eğitim veren ailedir ve asıl eğiticiler annelerdir. Onun için biz kadın haklarını, kadınların eğitimini son derece önemsiyoruz'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 100 bini aşkın personeliyle millete hizmet etmenin heyecanı içinde olduğunu belirten Ali Bardakoğlu, ''Toplumu aydınlatırken esas alacağımız, dinin doğru bilgisidir. Dinin rahmet oluşu, sürekli yalpalayan insana doğru hedefleri göstermiş olmasındandır'' diye konuştu.

Bardakoğlu, konuşmanın ardından din görevlilerinin sorunlarını dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber