Mesai ve çalışma şartları nedeniyle çalışılması en zor polis şubesi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son dönemde işleri iyice artan İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde 2000 yılında bin 300 polis görev yaparken, şimdi bu sayı 500'e kadar düştü. Yeni tayinlerle sayının daha da azalması bekleniyor.

ÇALIŞMA şartlarının zorluğu nedeniyle Türkiye genelinde görev yapan terör polisi sayısının her geçen gün daha da azaldığı bildirildi. Sadece İstanbul'da 2000'li yıllarda bin 300 olan terör polisi sayısı nüfusun artmasına rağmen 500'e kadar geriledi. Terör ekiplerinin sayısındaki yetersizlik Güngören'deki bombalı saldırıda da hissedilirken, kurulan yeni birimlerde de polis sayısında sıkıntı yaşanıyor. Terör polislerindeki sayının azalmasının nedenleri arasında mecburi şark görevi ve il dışı tayinler ile başka şubelere geçişler gösteriliyor.

YÜKÜ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

MESAİ ve çalışma şartları nedeniyle çalışılması en zor şubelerden biri olan ve uzmanlık isteyen Terörle Mücadele Şubesi'nin yükü özellikle Ergenekon soruşturması ile daha da arttı. Bir çok farklı birim ve bürodan oluşan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde sürekli sokaklarda görev yapan ekipler de bulunuyor. İstanbul'u 3 bölgeye ayıran terör ekipleri 24 saat görev yapıyor. Her bir ekipte en az 3 polis bulunuyor.

İSTANBUL'A 16 EKİP BAKIYOR

TERÖR şubesi personelinde yaşanan düşüş, meydana gelen olayları ilk müdahaleyi de aksatıyor. 2000'li yıllarda sadece A bölgesinde 20 ekip bulurken şimdi tüm İstanbul'da 16 ekip görev yapıyor. Önümüzdeki günlerde mecburi Doğu görevi nedeniyle İstanbul Emniyeti'nde bu sayının daha da azalması bekleniyor. BÜNYAMİN DEMİRKAN

Ekip azlığı müdahaleyi geciktiriyor

TERÖR ekiplerinin sayısındaki yetersizliğin Güngören'de 28 Temmuz 2008 tarihinde meydana gelen 18 kişinin öldüğü bombalı saldırıda da hissedildiği bildirildi. Patlamanın hemen ardından olay yerine giden ekiple, bölgeye ulaşan ikinci ekip arasında 20 dakika fark olduğu öğrenildi. Terör şubesi bünyesinde, geçtiğimiz aylarda kurulan Ergenekon Bürosu'nun ardından Fiziki Takip Büro Amirliği de 3 ay önce çalışmalarına başladı. Şüpheli şahısların fiziki olarak takip edilmesi ve bu sayede bazı olayların önüne geçilebilmesi için kurulan büroda da personel sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber