Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde sıcaklık yükselmeye devam ediyor, ancak bazı kentlerde rüzgar havayı yine serinletecek. Hafta ortası batıda yağmur bekleniyor.

- İstanbul'da poyraz yine sert, o nedenle biraz üşütüyor. Sıcaklık 19-24 derece arasında olacak. Salı ve çarşamba günü daha sıcak geçecek. Ankara'da sıcaklık 30 dereceye çıkıyor, çarşamba'dan itibaren ise kısa süreli yağışlar bekleniyor. İzmir'in tatil beldeleri biraz bulutlanıyor, karayel de sert. Adana'da sıcaklık 33 dereceye çıkacak.

Marmara'da bazı kentlerde ara ara hava bulutlanacak. Poyraz İstanbul, Kocaeli, Sakarya arasında sert eserek, bu kentlerde havayı serin hissettiriyor. Salı ve çarşamba günü lodos sıcaklığı 30 derecenin üzerine çıkaracak ancak, çarşamba ve perşembe günleri yağmur bekleniyor.

İç Anadolu'da sıcaklık 30 dereceye yaklaştı. İki gün daha hava güneşli, çarşamba ise lodos sertleşecek ve bölgeye yağmur getirecek.

Ege'de kıyılarda, özellikle Bodrum, Marmaris boyunca karayel sert ve serin esiyor. Çeşme çevresi bulutlansada, bölgede hava çoğunlukla az bulutlu. Sıcaklık iç kesimlerde 27, kıyılarda 30 derece. Yarın rüzgar lodostan esecek.

Akdeniz'de sıcaklık gölgede 33 derece civarında. Mersin ve Alanya bölgenin en bunaltıcı yerleri, nem oranı yüzde 70, çarşambadan itibaren hava daha nemli olacak. Gaziantep ve Diyarbakır güneşli, sıcaklık gölgede 33 dereceye çıkıyor ancak bugün rüzgar çok sert esebilir.

Doğu Anadolu'da da bugün rüzgar kuvvetli esecek, Kars, Ağrı, Van-Hakkari arasında sağanak şeklinde yaz yağmuru da görülebilir. Diğer kentler daha açık. Erzurum 22, Malatya 30 derece olacak.

Karadeniz'in genelinde hava güneşli, Samsun-Artvin arasında sıcaklık üç gün daha artarak, çarşamba günü 30 dereceyi görecek. Salı akşamı ve çarşamba günü Batı Karadeniz'de yine kısa süreli yağmurlar bekleniyor. Bugün Bolu 27, Trabzon 23 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber