Dolar eriyor, altın ve petrol yükseliyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 15:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Dolar, Euro karşısında beş ayın dibine indi, içeride 1,52'ye geriledi. Altın fiyatları 985 doları aşarken, petrol 7 ayın zirvesine çıktı.

Küresel ekonomide toparlanma işaretlerinin alınmasıyla yatırımcılar emtia piyasalarına yöneliyor. Dolar değer kaybederken, atın ve petrol yükseliyor.

NTVMSNBC'nin haberine göre, dolar uluslararası para piyasalarında zayıf bir görüntü ortaya koymaya devam ediyor. Euro/dolar paritesi gün içinde 1,4218'e kadar çıkarak son beş ayın yeni zirvesiini gördü.

Dolar içeride de değer kaybediyor. Bankalararası piyasada dolar 1,5250 liraya kadar geriledi.

Cuma günü temkinli iyimser bir seyir izlendiğini ve gelişmekte olan ekonomilere yönelik fon akışı ve emtia fiyatlarındaki yükseliş küresel risk iştahında bir miktar iyileşme olduğuna işaret ettiğini vurgulayan HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, "Emtia fiyatlarının bu yılın en yüksek düzeyine ulaşması, gelişmekte olan ülke paralarındaki değerlenme (Brezilya Reali, Afrika Randı ve Rusya Ruble'si ciddi bir değerlenme kaydediyor) küresel risk iştahındaki artışı yansıtıyor. Bu çerçevede Türk mali piyasalarının da iyimser bir seyir izlemesi kesin gibi görünüyor. Euro/dolar'daki yükselişin ivme kazanarak sürmesi dolar/TL kurunda düşüşe yol açıyor. Teknik olarak 2008 yılı Kasım ayından bu yana görünen en düşük seviye olan 1.50-1.52 aralığı hedef alanında bulunuyor" dedi.

ALTIN 985 DOLARI AŞTI

Uluslararası piyasalarda altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. Spot altın bugün 985 dolar 30 sentle son üç ayın en yüksek düzeyine çıktı. Altının yükselmesinde, doların değer kaybetmesi ve fonların emtiaya olan ilgisi etkili oluyor.

PETROL 7 AYIN ZİRVESİNDE

Küresel hisse senedi piyasalarındaki iyimserlik ve ekonominin daha iyiye gideceği beklentisi petrol fiyatlarını bugün yedi ayın zirvesine taşıdı. ABD ham petrolü bu sabah 60 sent yükselerek, 67 dolara kadar yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber