Kastamonu Valisi Kara, 112 acil servisi hakkında soruşturma başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yaşar Kuru

KASTAMONU- Kastamonu Valisi Mustafa Kara, önceki gün meydana gelen trafik kazasına geç müdahale ettikleri ve bir vatandaşın ambulans talebini değerlendirmedikleri iddia edilen 112 Acil Servis yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.

Vali Kara, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, pazar günü 112 Acil servisin Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasına, olay yerine yakın olmalarına rağmen geç müdahale ettikleri ve babaannesi rahatsızlanan bir kişinin ambulans talebine cevap vermedikleri iddia edilen 112 Acil Servis ekipleri hakkındaki şikayetleri incelediklerini belirtti. Vali Kara, iki vatandaşın yaptığı şikayetler üzerine soruşturma başlattıklarını kaydederek, "Herkes görevini iyi yapacak. Görev bilincini ve sorumluluğunu yerine getirecek. Eğer gerçekten bir ihmal varsa gerekeni yapacağız'' dedi.

Pazar günü Kuzeykent Mahallesi Şehirler Arası Otobüs Terminali karşısında meydana gelen trafik kazasında Yaşar K.'nin kullandığı 37 AU 820 plakalı otomobil, Şevket Yılmaz'a (55) çarpmış, yaralanan Yılmaz, kaldırıldığı Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından 112 Acil Servis görevlilerinin olay yerine çok yakın oldukları halde yaralıya geç müdahale ettikleri iddia edilmişti.

Özel Anadolu Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilen Safiye K.'nin (83) yakınları da 112 Acil Servis görevlilerinin kendilerine ambulans göndermediğini öne sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber